Antena Căutare

Smartphone-urile îi fac pe tineri mai nefericiți! Nici n-am fi crezut

Cei mai mulți tineri care suferă de stări de deprimare, de anxietate, își găsesc remediul în timpul petrecut pe rețelele de socializare. Așa ajung să se închidă între patru pereți. Un studiu realizat în America arată că tehnologia ar putea afecta sănătatea mintală a adolescenților care petrec foarte mult timp pe smartphone-urile lor.

Cei mai mulți tineri care suferă de stări de deprimare, de anxietate, își găsesc remediul în timpul petrecut pe rețelele de socializare. Așa ajung să se închidă între patru pereți. Un studiu realizat în America arată că tehnologia ar putea afecta sănătatea mintală a adolescenților care petrec foarte mult timp pe smartphone-urile lor.

Pentru studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din San Diego și de la Universitatea din Georgia, au participat elevi de clasa a VIII-a, a 10-a și a XII-a din SUA. Ei au fost întrebați cât timp pierd stând pe telefoane. De asemenea, adolescenții au fost întrebați și de timpul pe care îl petrec în viața reală cu oamenii.

Rezultatul a fost următorul: cei care alocă mai mult timp vieții virtuale, scriind mesaje sau jucându-se pe calculator, au o starea de spirit mai nefericită decât persoanele care au altfel de activități precum sportul, ieșitul la plimbare sau la cafea, cititul sau diverse alte lucruri. Însă chiar și cei care aleg să iasă la cafea, sfârșesc navigând tot pe internet. Cee ce întărește dovada studiului, aceea că analiza cazului mai arată că tinerii au încetat să mai interacțineze cu oamenii, în viața de zi cu zi,din momentul în care utilizarea smartphone-urilor a crescut brusc.

"Cea mai mare schimbare, între 2012 și 2016, a fost creșterea numărului de adolescenți care și-au petrecut timpul în spțiul virtual." Așadar, nu numai că tinerii petrec prea puțin timp cu prietenii, ci ei suferă și de lipsa somnului”, a mai adăugat autorul principal al studiului, Jean M. Twenge

Sursa, Jakartapost

Tragedie în lumea sportului. Fostul star NBA, Rasual Butler, şi soţia sa şi-au pierdut viaţa într-un cumplit accident ru... Un alt caz de agresiune, la școală! Elev, băgat în spital de tatăl unui coleg. BĂTAIA cruntă a avut loc în TIMPUL ORELOR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x