Antena Căutare

Sondaj: Romanii se cred harnici, ospitalieri si patrioti

Principalele caracteristici pe care romanii si le atribuie sunt harnicia, ospitalitatea, patriotismul, optimismul si bunatatea, releva un sondaj al IRES.

Conform sondajului, dat publicitatii joi, harnicia este caracteristica pozitiva cel mai des mentionata de respondenti (13%), urmata de ospitalitate (7%), patriotism (5%), optimism (4%) si bunatatea sau blandetea (4%). In privinta trasaturilor de caracter negative, respondentii mentioneaza infractionalitatea (16%), lenea (5%) si minciuna (5%). Conform sondajului, creste procentul celor care sustin ca s-au saturat de Romania.

'Unul din patru romani (25,3% - in crestere cu 4 puncte fata de 2010 ) sustine ca 's-a saturat' de tara in care traieste; sentimentul este mai raspandit in randul tinerilor (32,2% dintre cei cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, respectiv 31,1% pentru cei care au intre 36 si 50 de ani), in randul celor de etnie maghiara (41,7%) si in randul transilvanenilor si banatenilor (31,5%)', se arata in concluziile studiului sociologic.

Mai multe detalii, in Income Magazine

foto: Intact Images

S-au implinit 150 de ani de la infiintarea Ministerului Apararii Nationale... VIDEO! "Nasii" din CFR: Cum se negociaza spaga in trenurile din Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x