Antena Căutare

UPDATE! Sorin Blejnar si Codrut Marta, urmariti penal pentru evaziune fiscala

Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar si ex-consilierul sau Codrut Marta sunt urmariti penal de DIICOT Brasov, intr-un dosar in care cei doi sunt acuzati de complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat.

UPDATE 16.20: Fostul sef ANAF Sorin Blejnar a parasit sediul DIICOT Brasov, miercuri, in jurul orei 15.30, el declarand ca a venit sa ofere informatii intr-un dosar aflat in cercetare la Brasov, fara a mentiona insa despre ce dosar este vorba. "Am venit sa dau informatii intr-un dosar care este in cercetare la Brasov", a declarat, miercuri dupa-amiaza, Sorin Blejnar la iesirea din sediul DIICOT Brasov. Intrebat daca a venit in calitate de invinuit sau ca martor, Blejnar nu a dat niciun raspuns.

In acest moment, Blejnar este audiat de procurii la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Brasov, informeaza Mediafax.

Membrii gruparii sprijinite de Blejnar si Marta ar fi initiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plati accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorina achizitionate in regim suspensiv si comercializate pe piata interna.

Astfel, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 10,5 milioane de lei reprezentand TVA si peste 10,8 milioane de lei reprezentand accize pentru motorina, suma totala a prejudiciului stabilita pana in prezent fiind de peste 21,3 milioane de lei.

Gruparea infractionala achizitiona motorina in regim suspensiv de la plata accizelor, declarand ca aceasta va fi livrata intracomunitar in Polonia. In realitate, motorina a fost revanduta prin statiile de distributie de carburanti sau direct utilizatorilor finali.

Inselatorii cu locuri de munca in Israel: Politia a descins la o grupare condusa de Nati Meir... Sapte militari au fost raniti, dupa ce autocamionul in care se aflau a intrat intr-un gard...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x