Antena Căutare

Scandalul dezinfectanţilor revine! Spitalele româneşti sunt, din nou, igienizate cu soluții diluate

Spitalele româneşti unde pacienţii vin cu o boală şi pleacă cu infecţii intraspitaliceşti sunt igienizate cu soluţii dezinfectante diluate. Un control de rutină al Ministerului Sănătăţii a scos la iveală faptul că trei din cele 15 soluţii biocide folosite în spitale sunt neconforme.

Spitalele româneşti unde pacienţii vin cu o boală şi pleacă cu infecţii intraspitaliceşti sunt igienizate cu soluţii dezinfectante diluate. Un control de rutină al Ministerului Sănătăţii a scos la iveală faptul că trei din cele 15 soluţii biocide folosite în spitale sunt neconforme.

La aproape patru ani de la scandalul Hexipharma, cel care a zguduit sistemul medical din România, dezinfectanţii din spitale ajung din nou în atenţia Poliţiei.

Poliţiştii au făcut percheziţii la mai multe firme care produc, importă şi comercializează aceste substanţe. Autorităţile au descoperit că substanţe diluate ar fi fost folosite în peste 30 de spitale din toată ţara.

Spitalul de copii Grigore Alexandrescu, printre cele cu probleme

Printre unitățile medicale depistate s-ar număra spitalul de copii Grigore Alexandrescu şi Spitalul Clinic CF2, din Capitală.

Problemele au ieşit la iveală în urma unor verificărilor periodice, făcute de inspectorii sanitari. De dimineaţă au fost percheziţii de amploare în acest caz. În schimb Ministrul Sănătăţii dă asigurări că nu există motive de îngrijorare.

"Au fost verificate 15 produse biocide, trei dintre acestea prezentau neconformităţi. DSP Bucureşti a retras 108 litri din aceste substanțe, iar Prahova 5000 de litri. Dacă se aplică porotocoalele exact așa cum trebuie, nu există un pericol pentru sănătate. Distribuitorii din Prahova au comandat propriile analize cu care DSP nu e de acord, pentru că nu sunt efectuate in laboratoare acreditate", a explicat Ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Alocații copii 2019, majorate. Ce modificări sunt și de ce acte este nevoie... Accident grav în Iași! Un mort și trei răniți, după ce două TIR-uri și un camion s-au ciocnit! Circulația este blocată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x