Antena Căutare

Stelian Tanase: "Stenogramele, marturia santajului"

"Faptul ca sunt ascultat a devenit pentru mine a doua natura. Din martie '83 - iata, sunt de-atunci aproape 30 de ani! - am probe prin dosarele de la CNSAS ca-mi sunt interceptate convorbirile. Avand in vedere ca am aflat ca sunt in vizorul serviciilor secrete inca din facultate, pot sa spun ca toata viata am fost urmarit. Problema e ca acum nu mai apar, ca pe vremea comunismului, dovezi la dosar peste ani de zile, ci apar stenogramele in presa dupa sase luni."




Asta cu ascultatul telefoanelor e o boala care a cuprins toate tarile din Est, iar Romania e in metastaza. E o metoda foarte ieftina de a-i avea la mana pe cei vizati... E si ieftin sa-i controlezi astfel pe primii 100 de oameni politici, pe primii 100 de oameni de afaceri, pe primii 100 de ziaristi etc.

Puteti sa credeti ca in urma consultarii dosarului meu de la CNSAS am aflat ca in '90 am fost acuzat de terorism? Traim intr-o lume kafkiana... Totul se muleaza perfect pe ce a scris Kafka, desi n-a fost roman... Ce sa mai zic, Orwell, «1984»? Problema e ca daca inainte de '89 totul se facea mai... cu perdea, acum nu mai exista nici un fel de jena pentru aparente.

Toate acestea nu pot fi impiedicate decat daca un mare scandal zdruncina forurile decizionale in asemenea hal incat sa interzica astfel de mijloace de control si de exercitare a puterii. Dar deocamdata nimeni n-are interes. Cei de la putere si din opozitie se au la mana unii pe altii. Stenogramele devin marturii, oricine poate cadea victima a santajului".

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intactimages

Doru Buscu: "SRI-ul nu e o institutie de telefoniste”... Dan Puric: "Stenogramele tin nu de siguranta, ci de NE-siguranta nationala"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x