Antena Căutare

Studiu BNS: Jumatate dintre angajatii romani, nemultumiti de salariu

Aproape jumatate dintre angajatii romani sunt nemultumiti de salariu si 35% dintre ei lucreaza peste program, acasa, noaptea sau in weekend. Sunt rezultatele unui studiu efectuat de Blocul National Sindical. Liderii BNS recunosc ca de multe ori si sindicatele sunt vinovate ca patronii nu respecta legea si fac ce vor cu angajatii.

Mai bine de jumatate dintre salariati fac ore suplimentare sau lucreaza in weekend si acasa. 16% dintre cei intervievati au recunoscut ca muncesc seara, iar unii si noaptea.

52% dintre angajatii care muncesc peste program declara ca activitatea nu este convenabila pentru viata personala. Peste 18% dintre romanii fac ore suplimentare. De cele mai multe ori ... voluntar.

Doar 1% dintre angajati isi pot stabili programul de lucru si numai 8% il pot modifica in caz de nevoie. Asta in timp ce peste 30% dintre managerii companiilor de top declara ca salariatii au un program flexibil.

Aproape jumatate dintre angajati sunt nemultumiti de salariu. Mai mult femeile decat barbatii. Cu toate acestea, peste 70% dintre firmele de top considera ca salariul este principalul factor stimulativ pentru angajati.

Nici cand vine vorba de protectia muncii nu stam mai bine. Studiul arata ca aproape 20% dintre salariati sunt supusi la cel putin un factor care le poate afecta sanatatea mentala - presiune, termene foarte scurte, supraincarcare.

Jumatate dintre respondenti cred ca se agita in zadar la servciu in conditiile in care fidelitatea nu le este recompensata in niciun fel. Iar mai mult de 70% spun ca firma nu le-a oferit niciun curs de formare profesionala.

Studiul BNS s-a desfasurat pe un esantion de 100 de firme cu mai mult de 50 de angajati.

Monica Iacob Ridzi e in stare grava... Omul "baiatului destept" Buzaianu, saltat de DNA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x