Antena Căutare

Studiu: Peste 50% din elevii si studentii care termina studiile nu isi gasesc loc de munca

Conform unui studiu realizat Blocul National Sindical (BNS), mai mult de jumatate dintre elevii si studentii care isi termina studiile intra in somaj sau inactivitate, ceea ce evidentiaza slaba corelare dintre sistemul educational si necesitatile de pe piata muncii. Astfel, 37% dintre ei intra in somaj, 18% intra in inactivitate si doar 45% isi gasesc un loc de munca.

Rezultatele studiului arata, de asemenea, ca 10% din populatia ocupata nu si-a pastrat locul de munca in 2011, o pondere in crestere fata de anii precedenti, de la 8% in 2009 si 7% in 2010.

In acelasi timp, probabilitatea ca o persoana ocupata sa intre in somaj sau inactivitate a fost de 7,7% in 2011, fata de numai 3,3% in 2010.

Cei care au intrat in somaj sau inactivitate sunt in special persoane cu educatie scazuta, din mediul rural si care erau angajati cu regim de lucru temporar.

Iar salariatii cei mai vulnerabili sunt considerati cei din agricultura, tranzactii imobiliare si constructii.

De asemenea, conform studiului BNS, rata de permanenta in somaj a fost de 58% in 2011, in crestere de la 50% in 2010.

Tinerii fara studii superioare sunt categoria cea mai afectata, sase din zece raman someri, iar doi din zece fac tranzitia de la somaj la inactivitate.

Foto: Intactimages

SOCANT! O fetita a murit de turbare la un spital din Iasi... VIDEO! Accident grav in Constanta dupa o urmarire in trafic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x