Antena Căutare

Studiu: Peste doua milioane de romani sunt alcoolici

Cifre socante! Pentru doua milioane de romani paharul este cel mai bun prieten. Asta spune cel mai recent studiu facut de o organizatie care lupta impotriva alcoolismului. Datele adunate spun ca depasim media europeana a alcoolului consumat pe cap de locuitor si ca 100 de romani mor anual pentru ca beau prea mult.

In Romania, birturile sunt locuri de pelerinaj. Isi deschid portile constiincioase, inainte sa rasara soarele. La tara sau la oras, placerea de a bea un paharel e traditie in Romania. Pe loc provoaca voie buna. Pe termen lung, tragedii.

Alcoolismul e o boala care „se ia" in societate, dar care sfarseste in singuratate. Violenta e urmatorul pas. 70 % dintre bataile incasate in familie au drept cauza abuzul de alcool. Multe femei din Rominia stiu asta.

19 litri de alcool bea un roman intr-un an. Cu patru litri peste Media europeana. Oficial 100 de romani mor in fiecare an din cauza alcoolului.

Organizatia Mondiala a Sanatatii spune ca doza de alcool considerata inofensiva pentru un om sanatos este de 7g alcool pur pe zi.

Restructurarea MAI naste dispute sindicale: Sunt prea multi jandarmi si pompieri. Trebuie angajati politisti... Vezi programul de Craciun al marilor magazine!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x