Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Observator Sport

Subiecte Evaluare Națională 2019. Avem subiectele la Limba Română! FOTO

Subiecte Evaluare Națională 2019 Edu.ro la Limba și Literatura Română: ce subiecte pică azi, 18 iunie 2019: află pe a1.ro ce subiecte le-au fost distribuite elevilor la prima probă a examenului de Evaluare Națională

subb

Subiecte Evaluare Națională 2019 Edu.ro la Limba și Literatura Română: ce subiecte pică azi, 18 iunie 2019: află pe a1.ro ce subiecte le-au fost distribuite elevilor la prima probă a examenului de Evaluare Națională

UPDATE: ora 15: 00 - Avem baremele de corectare la Evaluarea Națională 2019 - Limba Română. Le poți consulta AICI!

Update: 12:59: Află Barem Limba Română Evaluare Națională 2019 Edu.ro: subiecte rezolvate și note​

Subiectele integrale de la Limba și literatura română 2019: Genul dramatic, la prima compunere, și prezentarea unei întâmplări petrecute în timpul unei activități de lectură, la ultimul subiect.

Deși subiectele nu au avut un grad ridicat de dificultate, acestea prezintă anumite ”capcane”, iar elevii pot cădea în eroare.

„Nu sunt subiecte foarte dificile per ansamblu, dar anumite cerinţe îi pot pune în încurcătură pe elevi.

Textul dramatic de la prima parte e destul de dificil de citit şi înţeles. Nu cred că e foarte bine ales fragmentul pentru că nu explică comportamentul personajului, nu îi sunt motivate reacţiile”, arată profesoara de Limba Română, Cristina Tunegaru.

”Nu sunt subiecte la care să nu ne fi așteptat. Dacă te pregăteai bine, poți să te apropii de un 8, dar trebuia să fii foarte atent. Textul de la primul subiect mi se pare greu de înțeles. E lacunar, nu explică foarte bine. Nu e ales foarte bine, în sensul că e un fragment care începe de nicăieri și ajunge nicăieri. Psihologia personajului nu este foarte bine motivată. La subiectul al doilea sunt câteva finețuri la gramatică, la punctele 5 și 6, la construirea subordonatei", a declarat Cristina Tunegaru pentru Hotnews.ro.

Elevilor de clasa a VIII-a, care, azi, 18 iunie 2019, au susținut proba scrisă laEvaluarea Națională, le-au picat următoarele subiecte: La primul subiect la română la Evaluare Națională 2019, elevilor li s-a cerut să redacteze o argumentație pe baza unui text al genului dramatic, ei primind un fragment din "Ultima cursă", de Horia Lovinescu. De asemenea, la primul dintre subiecte una dintre cerințe a fost formularea unui enunț cu două idei principale, respectiv secundare din text.

Al doilea dintre subiectele la română la Evaluare Națională 2019 a constat într-un fragment „A fost o dată un scriitor foarte încăpățânat” de Adina Nelega, printre cerințe fiind menționarea modului și timpului unor verbe, a funcției sintactice a unor cuvinte, transcrierea unei propoziții principale și a unei subordonate și construirea unei fraze cu două propoziții - o subordonată completivă directă introdusă prin conjuncția „dacă.

Subiecte Evaluare Națională Limba Română 2019 FOTO

sursa foto: edupedu.ro

UPDATE: 10: 00 - Subiectele de la examenul de Limbă și literatură română susținut acum în Evaluarea Națională 2019 le cer absolvenților de clasa a VIII-a să realizeze o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură. Aceasta este cerința de la subiectul II, punctul B. Potrivit surselor Edupedu.ro, la subiectul I, punctul B, elevii au avut de redactat o argumentație pe baza unui text din genul dramatic.

Subiectele de la examenul de Limba română, 18 iunie 2019:

Potrivit surselor Edupedu.ro, la Subiectul I, punctul B, elevii au de realizat o compunere pe baza unui text din genul dramatic.

La Subiectul al II-lea, punctul B, candidații au de redactat o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură.

Subiectele la Limba și Literatura Română de la Evaluarea Națională 2019 vor fi publicate pe a1.ro. alături de baremele de corctare. Acestea vor fi afișate și pe site-ul Ministreului Educației, la categoria subiecte.edu.ro, după ora 15:00.

Află aici, toate informațiile despre Evaluarea Națională 2019 la Limba și Literatura Română

Află aici toate informațiile despre Evaluarea Națională

Subiecte Evaluare Națională din 18 iunie 2019 - Potrivit Edu.ro, Evaluarea Naţională din acest an începe, marţi, de la ora 9.00, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. S-au înscris 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Primele rezultate vor fi afişate în 25 iunie.

Subiecte Evaluarea Națională la Limba și Literatura Română - Subiectele sunt concepute de CNEE - Centrul Național de Evaluare și Examinare, aflat în subordinea în Ministerului Educaţiei Naționale. Subiectele au nivel mediu de dificultate.

Cum arată subiectele la Evaluarea Națională

Lucrarea va fi notată cu 10 puncte din oficiu și va fi structurată pe două subiecte mari, SUBIECTUL I şi SUBIECTUL II. La fiecare dintre cele două subiecte, elevul va avea de lucrat cu un text dat.

Fiecare subiect are, la rândul său, două cerințe mari. Punctul A va avea mai multe subpuncte care presupun rezolvarea unor chestiuni legate de text, iar la punctul B elevii vor avea de elaborat câte o compunere: la primul subiect o compunere literată, la al doilea subiect o compunere liberă.

Modele de subiecte la Limba și Literatura Română, proba scrisă, pot fi consultate aici subiecte Limba Română, reguli și ce trebuie să știi. Modele de subiecte sunt publicate și pe Edu.ro, la categoria: subiecte.edu.ro. Subiecte la Evaluarea Națională 2019, proba din 18 iunie, dar și baremele de corectare vor fi publicate de a1.ro, după ce vor fi publicate de Ministerul Educației.

Evaluare Națională 18 iunie 2019: Cum sunt subiectele la Limba Română​

Rezultate Evaluarea Națională 2019 - afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la ora 12:00), procedură urmată de înregistrarea contestațiilor, în intervalul orar 14:00 - 20:00. Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.

Subiecte Evaluare Națională 2019 Limba Română- ce a picat anul trecut

La Evaluarea Națională de anul trecut, la proba scrisă de anul trecut, elevilor le-au picat următoarele subiecte: literatură - genul epic, iar la partea de gramatică - propoziția subordonată subiectivă. De asemenea, elevilor li s-au dat un text jurnalistic la prima vedere, în baza căruia unde au fost nevoiți să rezolve mai multe cerințe. Ultimul subiect la Evaluarea Națională 2018 a fost relatarea unei întâmplări petrecute într-o cetate. Vezi aici subiecte la Evaluarea Națională 2018 și bareme de corectare

Subiecte Evaluare Națională - Regulamentul examenului

La examenul de Evaluare Națională 2019, li se interzice candidaților să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea. Altfel nu intră în examen.

Li se interzice candidaților la evaluarea națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați

Li se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare

Li se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale

Candidații eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.

Înainte de începerea probelor, asistenții prezintă candidaților prevederile metodologice legate de organizarea și desfășurarea corectă a evaluării naționale și prevederile alin. și le solicită să predea toate eventualele materiale și obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare, sunt interzise în sala de examen

Evaluare Națională 2019 Edu.ro, Limba Română începe azi - Vezi subiecte și rezultate

Evaluare Națională Edu.ro - Repartizarea la liceu

Edu.ro Evaluare Națională 2019 - Vezi ultima medie admitere liceu pe județe​

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro