Live acumFilm: Capcana pentru parinti (r)
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Subiecte Evaluare Națională 2019. Limba Română: Avem subiectele! Vezi ce a picat

Subiecte Evaluare Națională 2019 Edu.ro Limba Română: vezi ce a picat azi la examenul de Limba și Literatura Română, plus baremele de corectare

subiecte evaluare nationala 2019

Subiecte Evaluare Națională 2019 Edu.ro Limba Română: vezi ce a picat azi la examenul de Limba și Literatura Română, plus baremele de corectare

UPDATE: ora 15: 00. Avem baremele de corectare Subiectele Limba Română Evaluarea Națională 2019 - Le poți consulta AICI!

Subiecte Evaluare Națională 2019 Edu.ro la Limba și Literatura Română azi, 18 iunie 2019: află pe a1.ro ce subiecte le-au fost distribuite elevilor la prima probă a examenului de Evaluare Națională.

Update: ora 10:40 - Subiecte Evaluarea Națională Limba Română 2019

Subiectele integrale de la Limba și literatura română 2019: Genul dramatic, la prima compunere, și prezentarea unei întâmplări petrecute în timpul unei activități de lectură, la ultimul subiect

sursa foto: edupedu.ro

UPDATE: 10: 00 - Subiectele de la examenul de Limbă și literatură română susținut acum în Evaluarea Națională 2019 le cer absolvenților de clasa a VIII-a să realizeze o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură. Aceasta este cerința de la subiectul II, punctul B. Potrivit surselor Edupedu.ro, la subiectul I, punctul B, elevii au avut de redactat o argumentație pe baza unui text din genul dramatic.

Subiecte Limba română - Evaluarea Națională 2019, 18 iunie 2019:

La Subiectul I, punctul B, elevii au de realizat o compunere pe baza unui text din genul dramatic. La Subiectul al II-lea, punctul B, candidații au de redactat o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură.

Subiecte Evaluarea Națională 2019: ”capcanele” subiectelor

Deși subiectele nu au avut un grad ridicat de dificultate, profesorii de Limba și Literatură Română sunt de părere că acestea prezintă anumite ”capcane”, iar elevii pot fi induși în eroare. Totuși, un elev bine pregătit poate lua cu ușurință nota 8 sau nota 9.

„Nu sunt subiecte foarte dificile per ansamblu, dar anumite cerinţe îi pot pune în încurcătură pe elevi. Textul dramatic de la prima parte e destul de dificil de citit şi înţeles. Nu cred că e foarte bine ales fragmentul pentru că nu explică comportamentul personajului, nu îi sunt motivate reacţiile”, arată profesoara de Limba Română, Cristina Tunegaru.

”Nu sunt subiecte la care să nu ne fi așteptat. Dacă te pregăteai bine, poți să te apropii de un 8, dar trebuia să fii foarte atent. Textul de la primul subiect mi se pare greu de înțeles. E lacunar, nu explică foarte bine. Nu e ales foarte bine, în sensul că e un fragment care începe de nicăieri și ajunge nicăieri. Psihologia personajului nu este foarte bine motivată. La subiectul al doilea sunt câteva finețuri la gramatică, la punctele 5 și 6, la construirea subordonatei", a declarat Cristina Tunegaru pentru Hotnews.ro

„Subiectele au fost foarte simple, la obiect. Nu mi s-au părut a fi neînţelegeri. Doar la compunerea privind o întâmplare din timpul unei activităţi de lectură poate ridica probleme, pentru că unii elevi se grăbesc sau nu au răbdare să citească enunţul, până la final. Acolo se puteau produce erori, dacă nu citeau că este vorba despre o activitate de lectură petrecută acasă sau la şcoală. Un elev cu pregătire medie poate lua foarte uşor nota 8 sau 9”, arată profesoara de Limba română, de la Şcoala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” din Giurgiu, Marilena Drăghici, potrivit aceleiași surse.


Subiectele la Limba și Literatura Română de la Evaluarea Națională din 2019 vor fi afișate pe a1.ro. alături de baremele de corectare. Acestea vor fi afișate și pe site-ul Ministreului Educației, la categoria subiecte.edu.ro, după ora 15:00.

Află aici, toate informațiile despre Evaluarea Națională 2019 la Limba și Literatura Română

Află aici toate informațiile despre Evaluarea Națională

Subiecte Evaluare Națională din 18 iunie 2019 - Potrivit Edu.ro, Evaluarea Naţională din acest an începe, marţi, de la ora 9.00, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. S-au înscris 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Primele rezultate vor fi afişate în 25 iunie.

Subiecte Evaluarea Națională la Limba și Literatura Română - Subiectele sunt concepute de CNEE - Centrul Național de Evaluare și Examinare, aflat în subordinea în Ministerului Educaţiei Naționale. Subiectele au nivel mediu de dificultate.

Barem Limba Română Evaluare Națională 2019 Edu.ro: subiecte rezolvate și note

Evaluare Națională 2019 Edu.ro, Limba Română începe azi - Vezi subiecte și rezultate​

Cum arată subiectele la Evaluarea Națională

Lucrarea va fi notată cu 10 puncte din oficiu și va fi structurată pe două subiecte mari, SUBIECTUL I şi SUBIECTUL II. La fiecare dintre cele două subiecte, elevul va avea de lucrat cu un text dat.

Fiecare subiect are, la rândul său, două cerințe mari. Punctul A va avea mai multe subpuncte care presupun rezolvarea unor chestiuni legate de text, iar la punctul B elevii vor avea de elaborat câte o compunere: la primul subiect o compunere literată, la al doilea subiect o compunere liberă.

Modele de subiecte la Limba și Literatura Română, proba scrisă, pot fi consultate aici subiecte Limba Română, reguli și ce trebuie să știi. Modele de subiecte sunt publicate și pe Edu.ro, la categoria: subiecte.edu.ro. Subiecte la Evaluarea Națională 2019, proba din 18 iunie, dar și baremele de corectare vor fi publicate de a1.ro, după ce vor fi publicate de Ministerul Educației.

Evaluare Națională 18 iunie 2019: Cum sunt subiectele la Limba Română​

Rezultate Evaluarea Națională 2019 - afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la ora 12:00), procedură urmată de înregistrarea contestațiilor, în intervalul orar 14:00 - 20:00. Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.

Subiecte Evaluare Națională 2019 Limba Română- ce a picat anul trecut

La Evaluarea Națională de anul trecut, la proba scrisă de anul trecut, elevilor le-au picat următoarele subiecte: literatură - genul epic, iar la partea de gramatică - propoziția subordonată subiectivă. De asemenea, elevilor li s-au dat un text jurnalistic la prima vedere, în baza căruia unde au fost nevoiți să rezolve mai multe cerințe. Ultimul subiect la Evaluarea Națională 2018 a fost relatarea unei întâmplări petrecute într-o cetate. Vezi aici subiecte la Evaluarea Națională 2018 și bareme de corectare

Subiecte Evaluare Națională 2019 Edu.ro - calendarul probelor

Calendarul complet Potrivit Ministerului Educaţiei, prima probă din cadrul Evaluării Naţionale 2019, la Limba şi literatura română, a fost programată pe 18 iunie, marţi. Examenul la Matematică a fost programat pentru joi, 20 iunie, iar vineri, pe 21 iunie, se suţine proba la Limba şi literatura maternă. Rezultatele sunt afişate pe 25 iunie, până la ora 12:00. În aceeaşi zi sunt depuse şi contestaţiile, între orele 14:00 şi 20:00. În următoarele zile vor fi soluţionate contestaţiile, iar pe 29 iunie sunt afişate rezultate finale.

Subiecte Evaluare Națională 2019 Edu.ro - rata de promovabilitate în ultimii ani

Anul trecut s-au înscris la Evaluare Naţională peste 150.000 de candidaţi. Rata de participare a fost de 94,8%, iar peste 73% au promovat. La Limba şi literatura română, 83% au obţinut note peste 5 şi 2.089 au luat nota 10. La Matematică, 61% au luat note peste 5, iar 1.903 au primit 10.

În 2017, la Evaluare Naţională s-au înscris aproape 145.000 de candidaţi. Procentul de promovare a fost de aproximativ 77% la nivel naţional. Din 2017, la admiterea în clasa a IX-a, ponderea mediei de la Evaluare Naţională a crescut de la 75% la 80%, iar notele de la clasă reprezintă doar 20%, în loc de 25%.

Cea mai slabă rată de promovabilitate la Evaluare Naţională din ultimii zece ani a fost în 2012, când doar 66% au luat note de promovare, iar cele cele mai bune rezultate s-au obţinut în 2008, când aproape 90% din elevii înscrişi la Evaluare Naţională au luat note peste 5.

Subiecte Evaluare Națională - Regulamentul examenului

La examenul de Evaluare Națională 2019, li se interzice candidaților să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea. Altfel nu intră în examen.

Li se interzice candidaților la evaluarea națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați

Li se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare

Li se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale

Candidații eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.

Înainte de începerea probelor, asistenții prezintă candidaților prevederile metodologice legate de organizarea și desfășurarea corectă a evaluării naționale și prevederile alin. și le solicită să predea toate eventualele materiale și obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare, sunt interzise în sala de examen.

Subiecte Evaluarea Națională 2019: cum pot fi evitate cele mai frecvente greșeli

Profesoara Ecaterina Stanca, de la Colegiul Național ”Tudor Vianu” din București, a prezentat, pentru Edupedu.ro. care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac elevii la proba de limbă română a Evaluării Naționale, dar și metodele prin care le pot preveni.

Cu ce subiecte să începeți rezolvarea - Elevii trebuie să fie atenți la modul în care își structurează rezolvarea subiectelor și timpul pe care îl acordă fiecăruia dintre ele, astfel încât să aibă timp pentru rezolvarea tuturor cerințelor. „Sfatul meu este să înceapă cu subiectele 1A și 2A, adică cele legate de competențe concise. Dacă știi să le rezolvi, atunci nu ai cum să greșești. La celelalte subiecte, 1B și 2B, apare efortul rememorării, depinde de inspirație, de limbaj, intervine și factorul subiectiv”, a spus Ecaterina Stanca, potrivit sursei citate.

  • Rezolvați cerințele pe ciornă întâi
  • Citiți cu atenție cerințele
  • Verificați lucrarea înainte de a o preda

Evaluare Națională Edu.ro - Repartizarea la liceu

Edu.ro Evaluare Națională 2019 - Vezi ultima medie admitere liceu pe județe​

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro