Antena Căutare

Chinul copiilor din România anului 2019: ”Vreau să ajung ceva în viață”

Sute de elevi din satele românești se trezesc la șase dimineața și merg kilometric întregi, pe jos, prin viscol și zăpadă, pentru a ajunge la școală. În Vaslui, spre exemplu, primăria nu mai trimite microbuzul după ei din cauza drumurilor proaste.

Sute de elevi din satele românești se trezesc la șase dimineața și merg kilometri întregi, pe jos, prin viscol și zăpadă, pentru a ajunge la școală. În Vaslui, spre exemplu, primăria nu mai trimite microbuzul după ei din cauza drumurilor proaste.

Elevii de gimnaziu şi cei de liceu din satele Ciuperca şi Popeşti, județul Vaslui, înfruntă nămeţii în drumul spre şcoală. Acestea sunt însă doar două dintre localitățile în care copiii se confruntă cu aceste condiții vitrege, situația fiind răspândită în multe zone ale țării.

Edilii spun că nu doar microbuzul şcolar nu mai ajunge în cele două sate. Nici pompierii sau salvarea nu mai au acces pe drumurile neasfaltate. Autorităţile locale susţin că au cerut de mai multe ori sprijin Companiei Naţionale pentru Investiţii. Pentru asfaltarea celor şase kilometri de drum este nevoie de 2,5 milioane de euro.

”E foarte greu. Ne îmbrăcăm gros să rezistăm la frig. E greu pentru copil de 12 ani să te trezeşti la 6, să pleci la 6 jumătate pe drum. Vreau să ajung ceva în viaţă, dar cu condiţiile astea e cam greu”, spune Iustin Denis Chingălată, elev clasa a V-a.

”Vin mai puţin pregătiţi pentru că sunt obosiţi”, spune, la rândul ei, o profesoară la şcoala din Rădeni.

Pensionarii români, cei mai săraci din Europa. Când primesc primii bani în plus la pensie... VIDEO | Ziua în arest preventiv, noaptea la furat. Prinși în flagrant în timp ce scoteau motorina dintr-un tren aflat în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x