Antena Căutare

Sute de oameni, in strada pentru Rosia Montana

In ciuda frigului, cateva sute de oameni s-au strans in piata centrala din Rosia Montana pentru a participa la un miting de sustinere a investitiei miniere auro-argintifere. Protestatarii cer redeschiderea exploatarii si "dreptul la locuri de munca si la o viata decenta". Organizatorii se asteapta ca numarul participantilor sa ajunga la peste 1.000.

Sutele de oameni scandeaza "Vrem sa muncim, nu sa murim", "Jos somajul" sau "Vrem locuri de munca" si agita pancarte pe care scrie "Vrem locuri de munca, nu locuri de veci" sau "Vrem sa muncim, nu sa murim".

Presedintele Sindicatului Viitorul Mineritului, Cristian Albu, a declarat, sambata, ca actiunea este organizata de sindicat si prin ea localnicii din Rosia Montana isi propun sa arate tarii ca "s-au saturat" sa vorbeasca altii in locul lor despre investitia de la Rosia Montana.

In acelasi timp, sute de oameni din toata tara protesteaza in Bucuresti impotriva proiectului de la Rosia Montana. Sambata dimineata, protestatarii au militat contra exploatarii in Piata Constitutiei, apoi, au plecat intr-un mars catre Piata Universitatii.

Gabriel Resources, compania interesata de zacamintele de la Rosia Montana, a investit pana in prezent circa 400 de milioane de dolari, in conditiile in care nu a demarat exploatarea propriu-zisa a zacamantului auroargintifer. Din estimarile initiale, la Rosia Montana ar fi 320 de tone de aur si 1.600 tone de argint.

Foto: Intactimages

Actorul Emil Hossu, condus pe ultimul drum... Frigul face victime: O persoana din Dolj, gasita moarta pe camp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x