Căutare Live

Tamara Buciuceanu Botez, înmormântată cu onoruri militare! Durere imensă la ceremonia funerară! „Nu se gândea la moarte”

Marea actriță Tamara Buciuceanu Botez a fost înmormântată cu onoruri militare, vineri, la Cimitirul Sfânta Vineri din cartierul bucureștean Griviței, după ce mai mulți colegi de breaslă și oameni cărora le-a făcut viața mai frumoasă de-a lungul carierei ei și-au luat rămas bun.

Marea actriță Tamara Buciuceanu Botez a fost înmormântată cu onoruri militare, vineri, la Cimitirul Sfânta Vineri din cartierul bucureștean Griviței, după ce mai mulți colegi de breaslă și oameni cărora le-a făcut viața mai frumoasă de-a lungul carierei ei și-au luat rămas bun.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de către un sobor format din 11 preoți, în Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou, acolo unde sicriul cu trupul neînsuflețit al Tamarei Buciuceanu Botez a fost transportat de la Teatrul „Bulandra”. Slujba a durat în jur de o oră.

Foști colegi de breaslă, dar și oameni care au cunoscut-o pe marea actriță doar de la televizor și de la teatru, i-au adus un ultimul omagiu la „Teatrul „Bulandra”.

Între cei care și-au luat rămas bun de la marea actriță s-au numărat Alexandru Arșinel, Monica Pop și Mihai Constantin, nepotul ei.

„Mi-o amintesc pe Tamara Buciuceanu Botez la fel ca voi – o actriță extreme de popular, cu care dacă îți intersectai privirea, îți dădea o stare de bine, de bucurie. Iubiea foarte tare publicul și aplauzele. Era fericită. Când ieșea din scenă era încântată de aplauze”, a spus Alexandru Arșinel.

„Să-I transmit Stelei Popescu salutări, că mi-e dor de ea, și să se ucure de ceea ce Dumnezeu îi dă pe lumea cealaltă. Nu știu précis ce ne dă Dumnezeu pe lumea cealaltă, dar liniște, în orice caz. Dumnezeu să o odihnească!”, a adăugat el.

Monica Pop a dezvăluit că Tamara Buciuceanu Botez nu se gândea la moarte. Actrița a respectat recomandările medicilor, ca să trăiască.

„Penultima oară când am fost în vizită mi-a dăruit o păpușă mare. Am o amintire foarte frumoasă despre dânsa. A avut roluri extraordinare. Mi-a spus că și le-a făcut singură, că își compunea rolurile. Era un om extraordinary de serios, nu unul foarte vesel, dincolo de scenă. Se bucura foarte mult de fiecare floare pe care o primea. A făcut tot posibilul și a ascultat medicii ca să trăiască. În ultima perioadă am discutat să meargă puțin la recuperare, pentru că a căzut și s-a lovit puțin. A spus că nu are nevoie, că merge bine. Nu se gândea la moarte. Nu și-a pus problema aceasta”, a spus și Monica Pop.

Marea actriță a murit, marți, la Spitalul Elias din Capitală, la vârsta de 90 de ani. Tamara Buciuceanu-Botez fusese internată pe fondul unor probleme cardiace la începutul lunii, iar în ultimele zile starea sa de sănătate se agravase.

Citește și
colaj de imagini cu ioana tufaru la antena 1
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
colaj de imagini cu nutu si sile camataru
Ce fiică frumoasă are Nuțu Cămătaru. Oana Balint întoarce toate privirile cu atuurile sale fizice
Ce fiică frumoasă are Nuțu Cămătaru. Oana Balint întoarce toate privirile cu atuurile sale fizice
colaj macaulay culkin
Cine e și cum arată iubita lui Macaulay Culkin, actorul din filmul Singur Acasă. Ea este femeia cu care el are un băiețel
Cine e și cum arată iubita lui Macaulay Culkin, actorul din filmul Singur Acasă. Ea este femeia cu care el are un băiețel
Mai multe articole

Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune și film. Născută în 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită „Doamna comediei româneşti”, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chirița din „Chirița în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, și Isoscel din „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

În 2014, Tamara Buciuceanu Botez a fost decorată cu Ordinul Național Steaua României pentru întreaga carieră artistică.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Nea Mărin spune „Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară!”, din 6 decembrie 2021, în fiecare luni, marţi şi miercuri, la An...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri