Antena Căutare

Tamara Buciuceanu înmormântare: când și unde va avea loc

Tamara Buciucenu Botez înmormântare: când și unde va avea loc, și ce trebuie să știe cei care vor să-și ia rămas bun de la regretata actriță.

Tamara Buciuceanu înmormântare: când și unde va avea loc Galerie
tamara buciuceanu botez

Tamara Buciucenu înmormântare: când și unde va avea loc, și ce trebuie să știe cei care vor să-și ia rămas bun de la regretata actriță.

Tamara Buciuceanu-Botez a murit marți, 15 octombrie 2019, la Spitalul Elias, după o lungă suferință cardiacă. Actrița a fost internată în spital de la începutul lunii octombrie. Deși la un moment dat starea de sănătate părea că se ameliorează, în ultimele zile problemele de sănătate s-au agravat.

Marea doamnă a comediei românești, Tamara Buciuceanu Botez a lăsat în urmă peste 1500 de roluri memorabile în teatru și film, în cei 65 de ani de carieră.

Tamara Buciucenu Botez înmormântare: când și unde va avea loc

Cei care vor să-și ia rămas bun de la actrița Tamara Buciuceanu-Botez trebuie să știe că trupul neînsuflețit va fi depus astăzi la capela Bisericii Sfântul Gheorghe Nou, anunță româniatv.net. Joi, trupul neînsuflețit al celei care a fost Tamara Buciuceanu Botez va fi depus la Teatrul Bulandra, în Sala Toma Caragiu. Înmormântarea va avea loc, cel mai probabil, vineri, 18 octombrie 2019.

Tamara Buciuceanu-Botez familie

Actrița Tamara Buciuceanu-Botez a fost căsătorită 33 de ani cu medicul anestezist Alexandru Botez, care a decedat în urmă cu 23 de ani. Actrița nu a avut copii. L-a iubit enorm, iar despărțirea de el a fost cruntă:

De un timp mă întristez când mă gândesc la cei care puteau să mai stea lângă mine şi nu mai sunt: soţul, fratele, cumnatul, colegii cu care am împărţit scena. Nu o să-i uit niciodată şi mă rog ca Dumnezeu să îi aşeze acolo sunt sunt cei drepţi”, spunea actrița într-un interviu.

Cât despre familie, actrița avea doi frați și două surori, printre care Iulia Buciuceanu, una dintre cele mai mari cântărețe de operă din România. Iulia Buciuceanu a fost căsătorită cu marele actor George Constantin. Din această relație s-a născut Mihai, care avea să calce peste ani pe urmele tatălui său.

Tamara Buciuceanu înmormântare: când și unde va avea loc

Actorul Mihai Constantin sau ”Ionică” din legendarul film ”Liceenii” este nepotul Tamarei Buciuceanu, despre care se spune că ar moșteni din averea actriței.

Tamara Buciuceanu înmormântare: când și unde va avea locsursa foto:svnews

Tamara Buciuceanu biografie

Tamara Buciuceanu Botez, supranumită ”Doamna comediei românești”, s-a născut pe 10 august 1929, în Bender, regatul României. Și a fost una dintre cele mai apreciate actrițe române de teatru, film și televiziune din generația de aur.

A jucat în peste 25 de filme, personajul său emblematic fiind profesoara Isoscel din seria "Liceenii". În anul 2009 a împlinit venerabila vârstă de 80 de ani și 57 de ani de cariera impresionantă în teatru și film.

În 2011, Tamara Buciuceanu a primit Premiul de Excelenţă în cadrul Galei UNITER.

Actrița se retrăsese de pe scenă de doi ani. Și-a trăit viața în discreție și tot așa și-a încheiat cariera: „Apar destui la televizor, de ce să mai apar şi eu? Alături de ei nu-mi face plăcere. Eu sunt un om cu capul pe umeri, să ştiţi. Am trăit discret şi aşa vreau să-mi închei cariera. Nu prea îmi place să apar în presă şi nici la televizor. M-am retras, aşa, în linişte şi îmi văd de ale mele”.

Citește și:

Tamara Buciuceanu familie: cine este sora actriței, mama actorului Mihai Constantin​

Marian Godină o apără pe polițista care ar fi mușamalizat un accident: ”Mi-e jenă să vă mai văd! Ați ajuns să vă cereți ... Bacșișul va fi impozitat și va fi trecut pe nota de plată! Ce trebuie să știe românii care ies în oraș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x