Antena Căutare

Țările din Uniunea Europeană care vor administra a treia doză de vaccin împotriva COVID-19. Lista

A treia doză de vaccin a devenit deja o realitate pentru anumite țări care au luat decizia să administreze un alt vaccin populației. Anumite state sunt pe lista de așteptare a aprobărilor privind o nouă doză de imunitate.

Vaccin
Numeroase țări analizează varianta administrării și dozei 3, dar nu au luat decizia, în timp ce altele au decis să acorde doza suplimentară persoanelor vulnerabile. | shutterstock

Unele dintre cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene au stabilit deja când vor începe să administreze a treia doză, iar o țară deja a luat decizia de a administra vaccinul.

Agenţia Europeană a Medicamentului (Ema) nu s-a exprimat încă cu privire la necesitatea unei a treia doze sau la ce vârstă ar trebui recomandată deoarece, în opinia sa, nu există încă suficiente date, potrivit Observator.

Ce spun autoritățile române despre administrarea dozei 3 a vaccinului anti-COVID în România

Andrei Baciu, secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a vorbit pe larg despre administrarea celei de-a treia doze a vaccinului anti-Covid și în ce condiții va fi administrată aceasta.

Deși românii se așteptau, potrivit informațiilor anterioare, ca cea de-a treia doză de vaccin să fie administrată la 6-8 luni de rapel, acum decizia este cât se poate de clară.

A treia doză de vaccin anti-Covid va fi administrată doar după strângerea dovezilor științifice, care ar arăta că imunitatea după primele două doze scade rapid.

Țările din UE care apelează la administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid

Țările din UE care au îcneput administrarea celei de-a treia doze a vaccinului anti-Covid. Ce condiții au impus.

Ungaria, prima ţară din UE care a început deja să administreze a treia doză

Ungaria este singura ţară din UE care a început deja să administreze a treia doză şi le oferă oricui doreşte, atât timp cât vaccinarea are loc la cel puţin patru luni după ultima doză.

Cei care au avut deja un vaccin ARNm primesc acum un vaccin cu virus viral sau un vaccin cu virus inactivat pentru rapel.

Ungaria continuă, de asemenea, să administreze vaccinurile ruseşti şi chineze, care nu sunt recunoscute de Uniunea Europeană.

Citește și: Raed Arafat, despre vârful valului 4 al pandemiei de Covid-19. Când ar putea fi atins și cum se va gestiona

Austria, administrează a treia doză din 17 octombrie

În Austria, a treia doză va fi administrată începând cu 17 octombrie. Vaccinul va fi administrat la şase până la nouă luni de la prima rundă de vaccinare rezidenţilor din casele de îngrijire medicală, celor peste 65 de ani, persoanelor fragile şi celor care au primit un vaccin Johnson & Johnson sau AstraZeneca ca primă doză, potrivit Observator.

Toţi ceilalţi vor putea cere a treia doză la nouă până la 12 luni de la ultima doză. Pentru a treia doză, se vor utiliza vaccinurile BioNTech / Pfizer sau Moderna.

Belgia

Belgia a autorizat cea de-a treia doză de vaccin, în special vaccinul ARNm.

Danemarca

Danemarca sfătuiește persoanele cu vulnerabilități și cu sistemul imunitar slab să le fie administrată a treia doză.

Citește și: Ce spune Raed Arafat despre o nouă carantină totală - lockdown, în valul 4. Medicii pregătesc locuri la ATI pentru copii

Franţa a recomandat administrarea unei a treia doze pentru bătrâni

În ultimele zile, Haute Autorité de Santé (HAS) a recomandat administrarea unei a treia doze de vaccin anti-Covid-19 tuturor celor peste 65 de ani şi celor cu imunitate scăzută.

HAS a explicat că a treia doză trebuie administrată la şase luni după a doua.

Persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul cu doză unică Johnson & Johnson vor primi, de asemenea, o doză de Pfizer sau Moderna la cel puţin patru săptămâni după prima administrare. Rechemările sunt aşteptate să înceapă în septembrie.

Germania începe să administreze a treia doză persoanelor în vârstă

Germania se pregătește să administreze a treia doză de vaccin persoanelor în vârstă şi persoanelor cu risc din septembrie.

Noul vaccin, cu Pfizer sau Moderna, va fi oferit şi celor care au primit deja două doze de Astrazeneca sau single-ul de la Johnson & Johnson. În Bavaria, rezervările sunt deja deschise.

Grecia administrează vaccinul anti Covid-19 persoanelor vulnerabile

Grecia a anunţat pe 23 august că persoanelor vulnerabile li se va oferi o nouă doză cu vaccinuri ARNm, care va fi disponibilă în prima săptămână a lunii septembrie.

Marea Britanie a treia doză va fi administrată persoanelor fragile şi vârstnicilor

A treia doză de vaccin va fi administrată persoanelor fragile şi vârstnicilor din Marea Britanie din septembrie.

Citește și: Ce se va întâmpla dacă într-o sală de clasă va apărea un caz de Covid-19. Regulamentul începutului de an școlar

Italia are în plan să introducă a treia doză

„A treia doză se va face probabil pentru cei peste 80 de ani", a declarat ministrul sănătăţii, Roberto Speranza, într-un interviu.

Olanda așteaptă răspuns pentru aprobarea celei de-a treia doză

Guvernul olandez a cerut aviz consiliului său de sănătate şi se aşteaptă să aibă un răspuns până la jumătatea lunii septembrie.

Republica Cehă

Guvernul ceh va oferi un vaccin de rapel COVID-19 începând cu 20 septembrie oricărei persoane vaccinate anterior.

Suedia

Campania de vaccinare pentru a treia doză va începe în toamnă.

Spania pregătește administrarea

Spania pregătește administrarea celei de-a treia doză de vaccin anti-Covid în cazul în care studiile clinice, EMA şi comisia spaniolă de experţi în vaccinuri o vor recomanda, a explicat ministrul Sănătăţii, Carolina Darias.

Maddie Shawcroft are 31 de ani și șapte copii, iar toată lumea o întreabă dacă sunt toți ai ei. Care este motivul... Megan Hill e asistenta care a slăbit enorm doar ca să aibă mai bine grijă de pacienții COVID-19. Cum arată acum tânăra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x