Antena Căutare

Teodor Melescanu: Nu exista elemente privind iminenta unui atentat impotriva Romaniei

Directorul Serviciului de Informatii Externe, Teodor Melescanu, a declarat ca, la ora actuala, nu exista o amenintareprivind iminenta producerii unui atentat terorist in Romania in perioada urmatoare. El a precizat si declaratiile liderului islamist Omar Bakri, care afirma ca Bulgaria si Romania pot fi tinta unor atentate, atrag atentia asupra faptului ca tara noastra nu este imuna la acest pericol.

Teodor Melescanu: Nu exista elemente privind iminenta unui atentat impotriva Romaniei
| Intact Images

"Nu avem la ora actuala, cel putin noi nu am transmis niciodata elemente care sa spuna ca ar fi iminenta producerea unui asemenea atentat in Romania in perioada urmatoare", a declarat Melescanu intr-o emisiune televizata.

Potrivit Antena 3, prevenirea atacurilor teroriste este una dintre prioritatile SIE. De asemenea, directorul SIE a declarat ca amenintarile lui Omar Bakri sunt o dovada ca nici tara noastra nu este complet ferita de pericolul pe care il reprezinta terorismul.

„Intr-un anumit fel, declaratia lui Omar Bakri ne atrage atentia asupra faptului ca Romania nu este imuna la acest pericol al unor acte teroriste. Tocmai de aceea, printre prioritatile care sunt acordate activitatii noastre la SIE, protectia impotriva actelor teroriste este unul din cele mai importante elemente. Dar acest tip de declaratii, desi nu vin de la un om care este un militant direct implicat in organizare, ci este mai degraba un ideolog al unei anumite forme de islamism, ne dovedeste ca nu suntem imuni la pericolul unor asemenea atentate teroriste”, a declarat Teodor Melesacanu.

Suntem campioni mondiali la ritmul in care saracim!... Calatorii prinsi fara bilet in tren ar putea presta munca in folosul comunitatii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x