Antena Căutare

Se dau bani de la stat pentru tinerii părinți! În ce condiții ar putea să primească 710 lei în fiecare lună

Persoanele care aleg să devină părinți, dar nu au cu cine să-și lase copiii și angajează bone ar putea să beneficieze de sprijin financiar din partea statului, potrivit unui proiect de lege inițiat de doi deputați. 

Persoanele care aleg să devină părinți, dar nu au cu cine să-și lase copiii și angajează bone ar putea să beneficieze de sprijin financiar din partea statului, potrivit unui proiect de lege inițiat de doi deputați.

Astfel, din dorința de a spori natalitatea în România, doi deputați propun acordarea unei sume lunare care poate ajunge până la 710 lei pentru tinerii părinți.

„România se află în situația unei lipse acute de creșe și grădinițe pentru copii de vârstă preșcolară, iar cele existente sunt într-o stare neadcvată de funcționare, mult prea puține fiind cele modernizate și conforme cu ceea ce este nevoie la ora actuală.

Mai mult, deși numărul creselor și a grădinițelor private este în creștere, numărul acestora nu acoperă cererea de înscriere, iar mulți părinți nu își permit o astfel de instituție privată”, se precizează în expunerea de motive atașată proiectului de lege.

Persoanele care ar putea să beneficieze de acest sprijin financiar sunt cele care nu depășesc venitul lunar per membru de familie de 3.500 de lei, în ultimele șase luni de dinaintea solicitării ajutorului, iar sumele vor fi acordate după cum urmează:

– 710 lei pentru nivelul de venituri nete pe membru de familie de până în 2080 de lei;

– 550 lei pentru nivelul de venituri nete pe membru de familie de până în 2081 – 2500 lei;

– 390 lei pentru nivelul de venituri nete pe membru de familie de până în 2501 – 3000 lei;

– 250 lei pentru nivelul de venituri nete pe membru de familie de până în 3001 – 3500 lei.

Acești bani se acordă pentru fiecare copil în parte, însă sprijinul nu va putea fi accesat de părinții care sunt asistenți maternali sau care au datorii la bugetul de stat.

Constanţa: O femeie de 71 de ani a murit după ce a mers să dea de mâncare la porc, a căzut, iar animalul i-a mâncat o mâ... Proiect de 6,9 milioane de lei pentru extinderea, modernizarea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x