Antena Căutare

Școlile și grădinițele rămân închise. Lista revizuită a zonelor în care unitățile școlare se închid din cauza gripei

Toate grădiniţele din Alexandria sunt închise astăzi şi mâine din cauza gripei. La fel se întâmplă şi cu alte 14 unităţi de învăţământ din Capitală şi cu alte 3 şcoli din Iaşi. Părinţii sunt rugaţi să nu îi ducă pe copii în locuri aglomerate.

Toate grădiniţele din Alexandria sunt închise astăzi şi mâine din cauza gripei. La fel se întâmplă şi cu alte 14 unităţi de învăţământ din Capitală şi cu alte 3 şcoli din Iaşi. Părinţii sunt rugaţi să nu îi ducă pe copii în locuri aglomerate. Numărul îmbolnăvirilor creşte în toată ţara, iar numărul deceselor cauzate de virusul gripal a ajuns la 61.

Ieri, ministrul Sănătății, Sorina Pintea a decretat, oficial, epidemie de gripă, spunând că ne confruntăm cu cea mai gravă situație din ultimii 10 ani.

De astăzi, toate grădinițele din Alexandria sunt închise, din cauza virusului gripal. În București, 14 școli și grădinițe rămân închise, iar în Iași, 3 școli își vor suspenda cursurile.

Lista școlilor închise este completată și de o școală din Ilfov.

Începând de săptămâna viitoare, toate școlile intră în vacanța intersemestrială. Este indicat ca cei mici să stea cât mai mult timp în casă, să evite zonele aglomerate.

Recomandari pentru populație:

  • Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugereaza gripa, inclusiv pentru a stabili o eventuala indicatie de spitalizare;
  • Izolarea voluntara la domiciliu a persoanelor care prezinta simptomatologia semanatoare gripei;
  • Respectarea etichetei tusei si stranutului;
  • Igiena adecvata a mainilor, in vederea reducerii raspandirii virusului;
  • Evitarea aglomeratiilor;
  • Triaj epidemiologic zilnic in orice tip de colectivitate, inclusiv pentru personalul medico-sanitar si auxiliar, cu scoaterea temporara din colectivitate a celor depistati cu simptomatologie respiratorie;
  • Continuarea vaccinarii antigripale;
„Tu ai mânca un măr injectat cu ingrediente din vaccinuri?” În plină epidemie de gripă, orașele sunt împânzite de panour... Ministerul Sănătății. Apa robinet din București nu trebuie băută sau utilizată la gătit până când?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x