Antena Căutare

Tobă contaminată cu bacteria Listeria monocytogenes, pe piața din România. Produsul a fost scos de la vânzare

ANSVSA anunţă retragerea de pe piaţă ,dintr-un supermarket cunoscut, a unui sortiment de tobă de porc, în care a fost depistată Listeria monocytogenes.

Tobă contaminată cu bacteria Listeria monocytogenes, pe piața din România. Produsul a fost scos de la vânzare
ANSVSA anunţă retragerea de pe piaţă ,dintr-un supermarket cunoscut, a unui sortiment de tobă de porc, în care a fost depistată Listeria monocytogenes. Bacteria poate provoca listerioza, o boală potenţial periculoasă, mai ales pentru copii, femeile gravide, persoanele în vârstă sau cu imunitate scăzută. | shutterstock

Bacteria poate provoca listerioza, o boală potenţial periculoasă, mai ales pentru copii, femeile gravide, persoanele în vârstă sau cu imunitate scăzută.

Dacă sistemul imunitar este scăzut poate provoca toxiinfecţii alimentare severe. Iar la femeile însărcinate se poate declanşa chiar un avort spontan, avertizează medicii, potrivit Observator.

Bacteria găsită în toba de porc poate provoca o boală potenţial periculoasă. Contravaloarea produselor va fi returnată

Se recomandă persoanelor care deţin astfel produse să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, potrivit news.ro.

Lotul de tobă de porc cu probleme expira pe 18 noiembrie. În urma unor analize, comerciantul şi-a dat seama că produsul este contaminat cu bacteria listeria.

”Persoanele care au consumat produsele menţionate mai sus şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni”, arată în avertizarea ANSVSA.

Citește și: Cum îți dai seama dacă puiul pe care l-ai cumpărat este proaspăt sau este vechi. La ce trebuie să te uiți prima dată

Ce simptome au persoanele care au consumat toba infestată

Medicul Adrian Marinescu explică la Observator: "Cei mai mulţi suntem asimptomatici sau facem forme uşoare de boală. Persoanele în vârstă, cei cu afecţiuni cronice, copiii foarte mici, femeile gravide pot să apară forme severe, cu complicaţii neurologice. Febră, dureri musculare, greaţă, vărsături, scaune modificate, o simptomatologie care seamănă cu gripa sau cu Sars Cov 2".

Citește și: Cum deosebești oul proaspăt de cel învechit. Află detaliul care face diferența

Autorităţile îi îndeamnă pe clienţii care au cumpărat acest produs şi nu se simt bine să meargă la medic. Iar celor care încă nu l-au consumat, să îl ducă la comerciant, care va returna banii.

Citește și: Cum îți dai seama care este ceapa bună și care este veche, de foarte mult timp

Ce spune asistenta care a avut grijă de Petrică Mîțu Stoian în ultimele clipe. Artistul s-a stins din viață fulgerător... (P) Cum alegi cele mai bune servicii de închirieri microbuze în București?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x