Antena Căutare

Cum îți dai seama care este ceapa bună și care este veche, de foarte mult timp

Atunci când facem cumpărturile, cel mai important lucru este să ne dăm seama care dintre alimntele pe care le cupărăm sunt proaspete. Ceapa este o legumă folosită cel mai des în mâncare și este important să știm cum ne dăm seama dacă este veche sau nouă.

colaj de fotografii cu ceapa rosie
Atunci când facem cumpărturile, cel mai important lucru este să ne dăm seama care dintre alimntele pe care le cupărăm sunt proaspete. Ceapa este o legumă folosită cel mai des în mâncare și este important să știm cum ne dăm seama dacă este veche sau nouă. | Hepta

Vedem ceapă în toate magazinele alimentare, supermarketuri și în toate piețele pe unde mergem.

Este de diferite culori, mărimi și de celemai multe ori oamenii observă că în lada sau în cutia în care se află, de exemplu, ceapă roșie, culoarea acesteia diferă. Ei bine, acest lucru ne vorbește despre cât de proaspătă este sau nu.

Citește și: Cum să păstrezi legumele proaspete în frigider mai mult timp cu prosoape de hârtie

Cum ne dăm seama dacă ceapa e proaspătă sau veche

Important de reținut este faptul că o ceapă veche poate să fie la fel de tare ca una proaspătă și aproape să o confunzi, însă când ajungi acasă și o desfaci poți vedea că fie e mucegăită, fie este stricată.

Există un lucru la care trebuie să fii foarte atent atunci când alegi cepele și nu să le iei pur și simplu din ladă.

Citește și: Singurul aliment pe care nu trebuie să-l speli niciodată. Care sunt explicațiile specialiștilor

Așadar, atunci când ne aflăm la cumpărărturi și pe lista noastră se află ceapă, luăm din ladă o ceapă și o verificăm pentru a vedea cum arată sub primul strat de coajă, potrivit brightside.me.

Dacă are pete care arată ca și cum coaja s-a decolorat, înseamnă că ceapa a fost atinsă de mucegai și este mai veche.

Indicat este să nu cumpărați această legumă și să le luați doar pe cele care arată foarte bine și nu au pete.

Citește și: Cum deosebești oul proaspăt de cel învechit. Află detaliul care face diferența

Cum se păstrează ceapa în cămară, la apartament

Pentru cei care au casă la țară este mult mai simplu și ceapa se poate pune la beci sau se ține în cămară unde nu este foarte multă umezeală, însă lucrurile se schimbă la apartament.

La oraș, majoritatea persoanelor locuiesc în apartament, iar în locuințe poate fi destul de cald. Ceapa se poate depozita în cămară sau întru-un dulap încorporat care este totuși aerisit.

Este foarte important ca acolo unde sunt legumele să existe și aer, de asemenea dacă vreți să puneți ceapa în containere, important este să existe cutii mici din lemn care pot fi puse una peste cealaltă sau legumele pot fi puse chiar în cutii cu carton, cu găuri, pentru a asigura intrarea aerului.

Citește și: Efectele miraculoase ale consumului de ceapă roșie

Evitați să păstrați legumele, în speță ceapa, în pungă de plastic pentru că păstrează umezeala și legumele pot mucegăit. Însă în cazul în care te confrunți cu umezeală în apartament sau în locul unde ții ceapa și în special legumele, trebuie să știi că praful de nucă pus într-un recipient mic și lăsat în cămară poate absoarbe umezeala, la fel și rumegușul sau cenușa.

Citește și: Leguma care absoarbe grăsimea de pe burtă, fără să urmați vreo dietă complicată!

Annie Lynn e rușinată de reacția vânzătorilor când merge să-și cumpere sutiene. Femeia poartă mărimea 85E... Cum îți dai seama dacă puiul pe care l-ai cumpărat este proaspăt sau este vechi. La ce trebuie să te uiți prima dată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x