Antena Căutare

Cum îți dai seama dacă puiul pe care l-ai cumpărat este proaspăt sau este vechi. La ce trebuie să te uiți prima dată

Atunci când vrem să facem cumpărături de la supermarket, iar pe lista noastră de cumpărături se află și puiul, trebuie să fim atenți de unde cumpărăm și cum arată carnea de pui, ca să fim sigur că aceasta este proaspătă și nu cumpărăm ceva stricat.

Cum îți dai seama dacă puiul pe care l-ai cumpărat este proaspăt sau este vechi. La ce trebuie să te uiți prima dată
Atunci când alegeți puiul, optați pentru bucățile care nu au mult lichid în jurul lor. Dacă scoateți un pui congelat din congelator, de la supermarket, și există multă gheață în jurul produsului, ca și cum puiul s-ar afla într-o băltoacă înghețată, nu este recomandat să gătiți și să consumați această carne. | Profimedia

Carnea este alimentul care se poate strica foarte repede. Important este că atunci când alegem să cumpărăm carne de pui să fim atenți la anumite detalii care pot face diferența.

Un pui stricat poate provoca intoxicații alimentare și simptome grave, de aceea este foarte important să alegem cu grijă ceea ce consumăm.

Citește și: Empanadas cu carne. Rețetă de plăcinte spaniole

Cum deosebim carnea de pui proaspătă de cea veche

Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să verificăm data expirării și să nu cumpărăm alimente care sunt în ziua expirării și nici măcar care se apropie cu o zi de termenul de valabilitate.

Aici ne referim exclusiv la carne, dar este important să facem acest lucru și în cazul oricărui aliment, dar cum acest lucru este cumva intuitiv, trecem mai departe și prezentăm lucrurile pe care puțini le știu.

Atunci când alegeți puiul, optați pentru bucățile care nu au mult lichid în jurul lor. Dacă scoateți un pui din congelator, de la supermarket, și există multă gheață în jurul produsului, ca și cum puiul s-ar afla într-o băltoacă înghețată, nu este recomandat să gătiți și să consumați această carne. Totodată, asigurați-vă că evitați să cumpărați puiul cu pielea mult prea roșie, poate fi stricat.

Culoarea este un indicator care ne spune dacă puiul este proaspăt sau nu. Astfel puiul trebuie să fie roz sau gălbui, iar grăsimea din jurul lui ar trebui să fie albă. În cazul în care observăm culoarea gri sau părțile mai grase galbene, iar pielea este roșiatică, spre o culoare aprinsă, este semn că puiul este stricat și trebuie să îl aruncăm imediat.

Citește și: Cum deosebești oul proaspăt de cel învechit. Află detaliul care face diferența

Însă, ce faci dacă ai cumpărat puiul și nu ai ținut cont de aceste aspecte, poate, pentru că nu le-ai știut? În acest caz dacă puiul miroase urât, fără îndoială, acesta este stricat! Puiul proaspăt nu are niciun miros ciudat, ci doar mirosul de pui bine știut de toată lumea. De obicei, mirosul puiului stricat este acru și rânced.

Citește și: Cum îți dai seama care este ceapa bună și care este veche, de foarte mult timp

Unii asociază cu mirosul de amoniac, dar în orice caz este un miros înțepător, greu de suportat.

De asemenea, dacă puiul este lipicios la atingere, acesta este stricat. Un pui proaspăt nu este nici lipicios și nici uleios. Trebuie să știți că este alterată carnea atunci când, dacă puneți mâna pe ea este alunecoasă, subțire și dacă prezintă pe ea un lichid ca un mucus. În acest caz puteți fi sigur că trebuie aruncată.

Citește și: Leguma care absoarbe grăsimea de pe burtă, fără să urmați vreo dietă complicată!

Cum îți dai seama care este ceapa bună și care este veche, de foarte mult timp... Mută două bețe ca să obții o ecuație corectă! Jocul este pierdut în proporție de 98%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x