Antena Căutare

Tot ce trebuie să știți despre stilouri!

Cu toții trăim într-o lume a tehnologiei, unde scrisul pe hârtie nu mai este o necesitate, ci poate deveni o plăcere. Dacă deja scrieți cu stiloul, știți cât de calitativ și caligrafic vă poate deveni scrisul. Dacă nu, acum este momentul să aflați tot ce trebuie să știți despre stilouri, de ce să alegeți un stilou și factorii de care trebuie să țineți cont

De ce să alegi stiloul?

Stilourile cu peniță, spre deosebire de pixuri, au capacitatea de a aluneca mult mai ușor pe pagină. Alegeți să utilizați un stilou dacă vreți să aveți un scris mai lin, mai caligrafic, prin fluiditate și literele ordonate. De asemenea, stilourile vă pot oferi un text mai personalizat. Atunci când scriem cu pixul, unghiul de scriere nu poate fi schimbat, nici cantitatea de cerneală imprimată pe hârtie. În momentul în care scriem cu un stilou, putem modifica unghiul din care scriem, precum și cantitatea de cerneală difuzată pe coală, în funcție de presiunea pe care o aplicăm pe peniță.

Ați auzit vreodată de mitul conform căruia stilourile conservă un scris mai frumos? Ei bine, este adevărat. Când sunt mici, copii sunt încurajați să folosească stilouri din acest motiv. Susțineți-i pe cei mici să aleagă un stilou deoarece acesta îi va obliga scrie mai lent și mai clar, iar scrisul lor se va definitiva mai bine.

Stilourile sunt mai eficiente și pentru buget, pe termen lung. Într-adevăr, un stilou este mai scump decât un pix, mai ales dacă puneți accent pe raportul calitate-preț. Totuși, există și stilouri accesibile și de lungă durată. Pe un stilou dați banii o singură dată, iar rezervele de cerneală sau o călimară sunt mai ieftine decât să cumpărați pixuri în fiecare lună.

Sunteți pasionați de desen și nu ați încercat niciodată să o faceți cu stiloul? Aflați că stilourile sunt instrumente excelente de desenat. Depinde de peniță, de tehnică, de cerneală și de presiunea aplicată, dar stilourile oferă mult mai multă flexibilitate în desen, mai ales dacă vreți să o faceți cu cerneală.

Cum să alegi un stilou?

Bugetul este un factor important. Dacă vă doriți un stilou de lux și de calitate, prețurile pot fi destul de mari. Totuși, nu uitați: scrisul și instrumentul de scris pot fi o semnătură foarte importantă pentru propria persoană. Persoanele care scot stilouri la întâlnirile de afaceri sunt tratate cu mai multă seriozitate și importanță și fac în general o impresie mai bună.

Materialul este și el un factor de care puteți să țineți cont. Stilourile din metal, chiar din aur sau argint, sunt mai grele și nu sunt indicate pentru persoanele care se află la început de drum în scrisul cu stiloul. Nu ezitați să alegeți modele de plastic, colorate și accesorizate pentru cei mici – acest lucru îi va atrage și mai mult la scrisul cu stiloul.

Când vă alegeți stiloul, nu uitați să aveți în vedere și modul de alimentare cu cerneală al acestuia. Stilourile pot fi cu rezervor, cu rezervă, cu convector sau cu pompiță. Dacă vă doriți ceva mai practic, alegeți stilourile care funcționează pe bază de rezervă – puteți lua rezervele cu dumneavoastră peste tot și nu riscați să rămâneți fără cerneală. Cele pe bază de rezervor necesită alimentarea dintr-o călimară sau un recipient cu cerneală, ceea ce este mai greu de realizat când nu sunteți acasă sau la birou. Totodată, este bine să știți că cele cu rezervor și pompiță au nevoie de alimentare mai rar.

Nu uitați că materialul și forma peniței stabilește scrisul! O peniță din aur sau din argint vă va oferi de obicei un scris fin sau extra-fin, întrucât au cel mai ascuțit vârf.

COD GALBEN de inundaţii. România, amenințată de apă... S-a schimbat totul! Avem o nouă DECLARAȚIE 600. Românii vor trebui să-şi calculeze singuri contribuţia la pensii şi la a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x