Tradiții și obiceiuri de Revelion 2021. Cum trebuie să arate masa de Anul Nou și ce nu e indicat să faci pe 1 ianuarie

Tradiții și obiceiuri referitoare la noaptea de Revelion 2021 există în toate culturile. Cum era de așteptat, acestea diferă în funcție de regiune și țară, însă și vârsta este un criteriu important.

Tradiții și obiceiuri referitoare la noaptea de Revelion 2021 există în toate culturile

Shutterstock.com

În rândurile care urmează vei regăsi mai multe astfel de datini despre care se spune că au puterea să transforme anul 2021 într-unul fabulos, dacă le respecți cu strictețe.

Care sunt cele mai importante tradiții de Anul Nou din România

În noaptea în care se sărbătorește Revelionul, deci începutul anului 2021, din strămoși se crede că petrecerile zgomotoase alungă spiritele rele. Unii bătrâni chiar își pun o căpățănă de usturoi în buzunar pentru a se feri de duhurile periculoase.

O altă superstiție legată de Anul Nou se referă la cheltuieli și aruncarea deșeurilor. Se pare că dacă vei duce gunoiul ori scoți din casă vreun obiect, odată cu el va pieri și norocul.

Citește și: Ce nu trebuie să faci, sub nicio formă, pe 1 ianuarie pentru a avea noroc pe toate planurile

Pe 1 ianuarie nu este indicat nici să faci cheltuieli ori datorii, la fel cum nu e recomandat să intri cu împrumuturi în 2021. În caz contrar, în următoarele 12 luni te vei confrunta cu dificultăți financiare.

Pentru a-l lăsa pe 2020 să iasă și a-i permite noului an să pătrundă în casa ta, tradiția spune să lași ușa deschisă la miezul nopții.

Ce să faci la noaptea dintre ani pentru a avea succes pe toate planurile

Bătrânii susțin că numărătoarea inversă de Anul Nou trebuie să te prindă îmbrăcat cu o haină nouă, dar și cu ceva roșu. Dacă această culoare nu este pe placul tău, poți alege tot una veselă. Scopul ei este să atragă toate energiile pozitive.

Nu uita să-ți pui și câteva boabe de grâu în buzunar, care te vor apăra pe foame, dar și câteva bancnote pentru a nu intra ”sărac” în noul an.

Citește și: Mesaje și urări de Revelion și Anul Nou. Idei de SMS pentru apropiați

Și, chiar dacă emoțiile vor fi copleșitoare, încearcă să nu plângi pe 31 decembrie sau 1 ianuarie pentru a nu avea un 2021 trist.

Tradițiile de Revelion mai spun că trebuie să ai pește, carne de porc și linte pe masa de Anul Nou. Se consideră că cea de pasăre este aducătoare de ghinion din cauza obiceiurilor pe care găinile de curte îl au: acela de a scormoni pământul.

Superstiții de Sfântul Vasile cel Mare, 1 ianuarie 2021

Prima zi a anului 2021 marchează o importantă sărbătoare: pomenirea Sfântului Vasile cel Mare. Aceasta vine cu câteva superstiții pe care le vei găsi mai jos.

Una dintre cele mai importante superstiții de Sfântul Vasile, care e sărbătorit pe 1 ianuarie, se referă la prima persoană care-ți intră în casă în prima zi a anului.

Citește și: Mesaje de "La mulți ani". Idei de urări și felicitări speciale pentru zile de naștere și onomastice

Se spune că aceasta trebuie să fie un bărbat cu o situație financiară bună, pe care să o atingi și tu în anul care a început.

Și actele de caritate te vor ajuta să răzbești în 2021. Bătrânii cred că o să ai noroc dacă ajuți un om sărac, verși vin pe masă, spargi un pahar alb(nu în seara de Revelion!).

Totuși, ține cont că nu trebuie să dormi până târziu în prima zi din an. În caz contrar, vei fi leneș în toate cele 12 luni ale lui 2021.

Ultimele știri