Antena Căutare

Superstiții 1 ianuarie. Ce nu trebuie să faci, sub nicio formă, în prima zi a anului pentru a avea noroc pe toate planurile

Ziua de 1 ianuarie, prima zi a Anului Nou, este dedicată, în cea mai mare parte, superstițiilor din bătrâni. Obiceiurile moștenite de la strămoși promit 12 ani pline de belșug, sănătate, bunăstare financiară și noroc pe toate planurile.

noroc si bani in 2021, obtinuti dupa ce s-a tinut cont de superstitiile de 1 ianuarie si sfantul vasile 2021
Ziua de 1 ianuarie, prima zi a Anului Nou, este dedicată, în cea mai mare parte, superstițiilor din bătrâni | Shutterstock.com

Și nici că se putea în alt fel, din moment ce Anul Nou începe cu o sărbătoare foarte importantă: Sfântul Vasile cel Mare, unul dintre cei mai mari teologi, care este considerat ”păzitorul de duhuri rele”.

Cu toate acestea, superstițiile de Anul Nou, adică 1 ianuarie, sunt diferite față de cele de Sfântul Vasile, care se sărbătorește în aceeași zi.

Majoritatea persoanelor încearcă să le combine, bifându-le pe cele de Revelion după miezul nopții, iar prima zi a anului este dedicată tradițiilor de Sfântul Vasile cel Mare.

Care sunt superstițiile din prima zi a anului, 1 ianuarie

În noaptea de Revelion, când ceasul este deja trecut de ora 00:00, din popor se spune că trebuie să ții aproape ce dorești să ai parte în anul ce tocmai începe. Bani pentru bunăstare, partenerul pentru noroc în dragoste, iar pentru veselie e indicat un pahar cu băutura preferată.

De asemenea, pentru a alunga spiritele rele, indicat este să petreci cu zgomot de Anul nou și, pentru un plus de noroc, să porți un articol vestimentar roșu. Sigur, și o dorință, la miezul nopții te va ajuta să fii mai aproape de obiectivul tău.

Citește și: Idei de urări pentru Revelion și Anul Nou. Ce SMS să trimiți celor dragi

Masa de Anul Nou, plină de bucate din carne de porc și linte, trebuie să aibă și vâsc, tot pentru noroc.

În plus, e absolut necesar ca locuința să fie curată, iar geamurile și ușa lustruite atent.

Obiceiuri de pe 1 ianuarie care aduc ghinion: Ce să nu faci

Poate nu te așteptai, însă e indicat ca de Revelion să nu speli și nici să nu coși dacă vrei ca ghinionul să te ocolească în 2021. De asemenea, încearcă să achiți toate datoriile înainte de data ultima zi a anului în curs și nu te împrumuta pe data de 1 ianuarie.

Nici să nu te gândești să pui calendarul anului 2021 pe masă ori în perete înainte ca acesta să înceapă. Nu e recomandat nici să întorci fila dacă luna nu este încheiată.

De asemenea, superstițiile spun că dacă spargi ceva, plângi pe 1 ianuarie sau strănuți în noaptea de Revelion sunt șanse foarte mari să ai un an 2021 ghinionist.

Chiar dacă ai pofta de carne de pui, cel mai bine ar fi să renunți la preparatele din ea pe 1 ianuarie deoarece găina nu aduce cu ea noroc, ba din contră.

Superstiții de Sfântul Vasile cel Mare, 1 ianuarie

Una dintre cele mai importante superstiții de Sfântul Vasile, care e sărbătorit pe 1 ianuarie, se referă la prima persoană care-ți intră în casă în prima zi a anului 2021.

Se spune că aceasta trebuie să fie un bărbat cu o situație financiară bună, pe care să o atingi și tu în anul care a început.

Citește și: Sfântul Vasile, considerat ”păzitorul de duhuri rele”, este sărbătorit astăzi. Obiceiuri şi tradiţii

Și pomana te va ajuta să răzbești în 2021. Bătrânii cred că vei avea noroc dacă ajuți un om sărac, verși vin pe masă, spargi un pahar alb(nu în seara de Revelion!).

Totuși, ține cont că nu trebuie să dormi până târziu în prima zi din an. În caz contrar, vei fi leneș în toate cele 12 luni ale lui 2021.

Cum organizăm un buget lunar perfect... Tradiții și obiceiuri de Revelion 2021. Cum trebuie să arate masa de Anul Nou și ce nu e indicat să faci pe 1 ianuarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x