Antena Căutare

Trafic îngreunat în Harghita din cauza ninsorilor! Precipitaţiile continuă să cadă pe arii extinse

Circulația rutieră pe mai multe drumuri naționale din Harghita se desfășoară în condiții de iarnă, în urma ninsorilor care au căzut în timpul nopții.

Circulația rutieră pe mai multe drumuri naționale din Harghita se desfășoară în condiții de iarnă, în urma ninsorilor care au căzut în timpul nopții.

Potrivit șefului Secției de Drumuri Naționale Harghita, Cătălin Romanescu, se circulă în condiții de iarnă pe DN 15 Toplița-Borsec, DN 12 C Gheorgheni-Lacu Roșu, DN 13 B, Praid-Gheorgheni, DN 12 A, Miercurea Ciuc—Lunca de Jos, DN 13 A, Vlăhița-Miercurea Ciuc, unde stratul de zăpadă frământată tratată cu antiderapant este de până la un centimetru.

În timpul nopții, în decurs de șase ore, s-au împrăștiat 120 de tone de sare și s-a acționat cu 29 de lame.

Drumarii și polițiștii rutieri recomandă șoferilor care circulă în Harghita să aibă mașinile echipate de iarnă și să respecte semnificația indicatoarelor, pentru evitarea problemelor în trafic.

Prognoza meteo pentru joi, 26 noiembrie

Vremea va fi în general închisă şi vor cădea precipitaţii pe arii relativ extinse, mai ales în prima parte a intervalului. Local, în regiunile estice şi sud-estice, precum şi în zonele mai înalte de relief cantităţile de apă vor fi mai importante. Precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare la munte şi în jumătatea de nord a Moldovei, sub formă de ploaie în zonele de câmpie din sud şi sud-est şi mixte în rest. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, precum şi în sudul şi în sud-estul teritoriului.

Valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât în mod obişnuit în regiunile vestice şi nord-estice, uşor mai ridicate în sud-est şi în jurul mediilor climatologice specifice acestei perioade în rest, astfel maximele vor fi cuprinse între -1 şi 10 grade, mai ridicate în Dobrogea spre 14 grade. Temperaturile minime, apropiate de cele normale la această dată, se vor situa, în general, între -2 şi 6 grade.

Zăpada are deja 23 de centimetri la Bâlea Lac!

Primele măsuri luate după dezvăluirile din dosarul Colectiv: Conducerea ISU Bucureşti-Ilfov a fost suspendată... Veşti proaste pentru români! Vor avea doar şapte zile libere în 2016! Când pică Paştele şi Crăciunul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x