Antena Căutare

Traficul din Bucuresti, ingreunat de hotii care fura cablurile semafoarelor

Furturile si aglomeratia din trafic merg mana in mana. Din cauza celor care fura cabluri sau distrug butoanele semafoarelor, zeci de intersectii din Bucuresti raman zile in sir nesemnalizate spre disperarea soferilor si a pietonilor. Iar la haos contribuie de multe ori si ploaia, dar si soarecii.

E complicat pentru soferi sa se descurce in intersectiile nesemnalizate. La fel de dificil e si pentru pietoni.

In fiecare zi, 2-3 intersectii mari din Bucuresti raman fara semafoare. Cand ploua, numarul lor creste chiar si de cinci ori. Cablurile semafoarelor sunt distruse de cate un scurtcircuit provocat de picaturile de ploaie care cad pe portiunile roase de sobolani. Ca si cum asta n-ar fi fost suficient, indiferent de vreme, hotii pun ochii pe cabluri.

Un semafor distrus de hoti nu poate fi reparat mai repede de 7 zile. E o intreaga procedura.

"Se constata acest lucru, furtul sau vandalizarea bunului public, apoi se raporteaza politiei. Se face un proces verbal si urmeaza ca firma care se ocupa de acel semafor vandalizat sau furat sa remedieze problema".

Teoretic, cine distruge un semafor se alege cu dosar penal si risca pana la 3 ani de inchisoare. Practic, hotii si vandalii nu sunt prinsi niciodata.

In prezent, din cele 428 de intersectii semaforizate din Bucuresti, 215 au fost modernizate si 26 nou amenajate. Lunar, insa, peste 20 raman fara semnalizare. Urmarea e mereu aceeasi.

EXCLUSIV! Invata la lumanare, dar sunt premianti la scoala. Povestea unor copii loviti de saracie!... Accident spectaculos in Cluj: Mai multe masini au alunecat pe o pata de ulei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x