Accesul pe Transalpina este blocat, temporar, din cauza unor aluviuni ce au căzut în ultimele zile. Ce spun autoritățile și care va fi programul de circulație
Transalpina este cea mai înaltă șosea din România și face legătura între orașele Sebeș din județul Alba și Novaci din județul Gorj. Drumul străbate patru județe: Alba, Sibiu, Vâlcea și Gorj, traversând Munții Parâng, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județul Vâlcea.
La începutul săptămânii, Transalpina a fost blocată pe teritoriul judeţului Alba în câteva zone după ce au avut loc scurgeri de bolovani de pe versanţi din cauza ploilor căzute în ultimele zile. Drumul atât de des frecventat de turiști a fost blocat între barajul Tău si Oaşa. Potrivit ISU Alba, drumul naţional a fost acoperit de aluviuni în 5 locuri. Pompierii au intervenit cu două autospeciale şi 10 subofiţeri în sprijin pentru deblocare.
Pompierii din Alba și lucrători ai Serviciului Voluntar de Urgență au intervenit pentru deblocarea DN 67 C – Transalpina unde, în cinci zone, s-au semnalat scurgeri de aluviuni de pe versanți și căderi de stânci, în urma ploilor căzute în ultimele zile.
Transalpina, dechidere și program în 2019
Circulația pe Transalpina a fost deschisă la începutul lunii iunie 2019. Circulaţia va fi deschisă până la data de 15 octombrie, dar în funcţie de condiţiile meteo CNAIR SA poate restricţiona sau prelungi termenul de închidere a circulaţiei.
Decizia deschiderii circulaţiei a fost luată în urma verificării stării drumul de către o comisie mixtă formată din reprezentanţii DRDP Craiova, SDN Târgu-Jiu, SDN Vâlcea, IPJ Gorj şi IPJ Vâlcea.
Pe DN 67 C, Rânca – Obârşia Lotrului, circulaţia pe Transalpina a fost deschisă doar pentru autovehiculele cu masa maximă toatală autorizată de 7,5 tone în intervalul orar 08:00-20:00, cu o viteză maximă de 30 km/ora.
Citește și:
Ce obiective turistice poți vizita pe Transalpina în 2019. Galerie foto
Sursă foto: ISU Alba