Antena Căutare

Ce obiective turistice poți vizita pe Transalpina în 2019. Galerie foto

Iată ce obiective turistice poți vedea pe Transalpina în 2019. Atracțiile sunt multe pe Transalpina, iar prezentarea lor te va ajuta să-ți faci un plan de călatorie. Totodată, vei afla când se deschide Transalpina în 2019

Iată ce obiective turistice poți vedea pe Transalpina în 2019. Atracțiile sunt multe pe Transalpina, iar prezentarea lor te va ajuta să-ți faci un plan de călatorie. Totodată, vei afla când se deschide Transalpina în 2019

Transalpina este cunoscută ca fiind cea mai înaltă șosea din România, care leagă Munții Parâng, șerpuindu-se între Ardeal și Oltenia. Transalpina a devenit cea mai importantă şosea turistică din România, alături de Transfăgărăşan.

Şoseaua mai este cunoscută şi sub denumirea de „Drumul Regelui“, pentru că a fost construită la solicitarea regelui Carol al II-lea, prezent la inaugurarea din anul 1939. În pasul Urdele, şoseaua ajunge la înălţime de 2.145 de metri, cea mai înaltă altitudine la care se află o şosea din România. Peisajele pe care le pot vedea cei care ajung pe Transalpina sunt spectaculoase.

Când se redeschide Transalpina?

Articolul continuă după reclamă

Ce obiective turistice poți vizita pe Transalpina în 2019. Galerie foto

În sezonul rece, care începe în luna noiembrie, circulaţia pe Transalpina, pe sectorul cel mai înalt cuprins între Rânca (judeţul Gorj) şi Obârşia Lotrului (judeţul Vâlcea) se închide.

La sfârșitul primăverii, șoseaua a fost afectată de căderile de zăpadă. De aceea, a fost necesar ca drumarii gorjeni să lucreze la remontarea indicatoarelor, care, la începutul sezonului rece, au fost date jos, pentru a nu fi distruse de zăpadă şi bolovani.

„S-a finalizat deszăpezirea drumului. Indicatoarele sunt puse la loc, pentru că iarna le dăm jos pentru a nu fi deteriorate de zăpadă. Mai avem de montat parapete pe anumite porţiuni unde versantul este destul de abrupt“, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu. Potrivit estimărilor acestuia, circulaţia pe toată lungimea Transalpinei va fi redeschisă în cursul săptămânii viitoare.

Astăzi, 4 iunie, pe Transalpina Comisia de siguranţă rutieră formată din reprezentanţi de la mai multe instituţii, au verificat starea drumului. Astfel, s-a decis deschiderea traseului Transalpina. Proprietarii de cabane şi pensiuni din Rânca aşteaptau cu nerăbdare redeschiderea circulaţiei, pentru că numărul turiştilor va creşte foarte mult.

Ce obiective turistice poți vizita pe Transalpina în 2019?

Ce obiective turistice poți vizita pe Transalpina în 2019. Galerie foto

Obiective turistice Transalpina: Valea Frumoasei

Din Obârşia Lotrului, turiştii au mai multe opţiuni de a-şi petrece timpul liber, fie la un grătar, fie să ia la pas cărările muntoase. Dacă îşi continuă drumul pe Transalpina cu maşina, călătorul neobosit ajunge în doar câteva minute în judeţul Alba, într-un alt loc de poveste: Lacul Oaşa. Pentru a-ţi oglindi chipul în apele limpezi ale lacului din Munţii Șureanu trebuie doar să cobori câţiva zeci de metri pe marginea DN 67 C (Transalpina). Zona este cunoscută mai ales în rândul credincioşilor datorită Mânăstirii Oaşa situată de cealaltă parte a lacului, aşezământul monahal unde timpul a încremenit parcă, iar orice lucru lumesc e lipsit de importanţă.

Obiective turistice Transalpina: Lacul Oașa

La circa şapte kilometri distanţă se găseşte Valea Frumoasei, raiul descris de Mihail Sadoveanu în urmă cu 80 de ani, în povestirile sale. Pe Valea Frumoasei se poate ajunge cu maşina, pe DN 67, pornind atât din Sebeş înspre Oaşa, făcând stânga de-a lungul barajului, apoi din nou la stânga după ce treci de ultimul viaduct peste lacul Oaşa, cât şi din direcţie opusă din Novaci – Gorj-Obârşia Lotrului. Printre obiectivele turistice din zonă la care se poate ajunge de pe Transalpina se numără cetatea ţărănească Câlnic, monument construit în urmă cu mai bine de şapte secole, şi Castelul Martinuzzi. De asemenea, de pe DN 67 se poate ajunge uşor la Cetatea Căpâlna, unul dintre obiectivele strategige construite de daci în perioada invaziei romane.

Obiective turistice Transalpina: Cheile Oltețului

Acestea nu sunt foarte lungi, au doar 1,5km, însă nu există turist care să fi trecut prin zona și să nu știe de ele. Sunt spectaculoase si au niște pereți verticali care te fascinează. O plimbare prin Cheile Oltețului te va face să te simți atât de mic și de neînsemnat în fața naturii. De asemenea, acest obiectiv turistic este și unul din locurile frecventate des de amatorii de escalada, dar și de fotografii pasionați. Așadar, nu rata să te echipezi corespunzător, oricare ar fi hobby-ul tău. Tot aici se află și renumita Peșteră Polovragi, ale cărei galerii subterane ating 9000 de metri lungime.

Obiective turistice Transalpina: Mănăstirea Polovragi

Mănăstirea se află în imediata vecinătate a peșterii cu același nume. Lăcașul de cult are o vechime ce depășește 500 de ani. La această mănăstire, se obișnuiește ca în fiecare an, de Sfântul Ilie (20 iulie), să se organizeze o “nedeie”, la care participă, deopotrivă, gorjeni, vâlceni și transilvăneni.

Citește și:

Castelul Bran, una dintre principalele atracții turistice din România

Orașele “plutitoare” ale lumii! Cele mai frumoase atracții turistice pe care trebuie să le vizitezi

Sursă foto: hotelguru.ro, romaniantrip.ro, tribuna.ro

Vara a început, dar litoralul e plin de gunoaie. Un ONG a făcut topul celor mai murdare plaje din România... Vacanța de vară 2019: Ce destinații aleg românii și câți bani cheltuie...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 29 noiembrie 2024. Nea Mărin și Liviu Vârciu au ajuns la suma de 1000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 29 noiembrie 2024. Nea Mărin și Liviu Vârciu au ajuns la suma de 1000 de lei Vineri, 29.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x