Antena Căutare

Transfăgărășan 2018. Program și data la care se închide

Transfăgărășan 2018. Program și data la care se închide. Transfăgărășean este deschis în perioada 1 iulie – 31 octombrie 2018, pe toată lungimea de la Bascov (km. 0) până la intersecţia cu DN 1 (km.152). Între kilometrul 104 şi kilometrul 130,8 se va închide circulaţiei, începând cu 1 noiembrie 2018

Transfăgărășan 2018. Program și data la care se închide Galerie
Transfăgărășan | continental-forum-sibiu.continentalhotels.ro

Anul acesta se sărbătoresc 44 de ani de la inaugurarea Transfăgărășanului, drumul ce îi poartă printre munți atât pe turiștii români, cât și pe cei străini. Mulți au fost surprinși de peisajul feeric ce le deschide calea atunci când urcă.

Acest drum rutier a fost construit între 1970-1974 la inițiativa lui Ceaușescu. Drumul s-a realizat foarte greu, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Climatul alpin cu vânturi puternice și viscole teribile nu permitea muncitorilor să muncească mai mult de 4-5 luni pe an.

Scurt istoric

Drumul național Transfăgărășan a fost inaugurat în 1974, fiind drumul situat la cea mai înaltă altitudine din țara noastră, după Transalpina. Transfăgărășan este localizat la 2045 metri altitudine și cuprinde cel mai lung tunel din România, care măsoară 887 metri.

Lungimea Transfăgărășanului este de 91,5 km. Lățimea părții carosabile este de 6 metri, iar parapeții măsoară 54 kilometri. Transalpina, din Munții Parâng a fost construit la 2145 metri altitudine. Această cale rutieră de circulație cunoscută și ca DN7C începe în comuna Brașov, județul Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov. Astfel, drumul acesta traversează Munții Făgărași pe axa nord-sud.

Program

Zona montană înaltă a Transfăgărășanului este deschisă atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini între 30 iunie și 1 noiembrie în fiecare an. Drumul e închis în tot restul anului din cauza viscolului și a zăpezii. Deszăpezirea lui este impractică și de aceea autoritățile se văd nevoite să închidă drumul în lunile friguroase.

De asemenea, se ține cont de riscul căderilor de pietre sau de avalanșe. În mod oficial, drumul de circulație rutieră este deschis în mod oficial pe versantul sudic , până la Complexul Piscul Negru, pe timp de iarnă. Pe versantul nordic, drumul e deschis până la Cabana Bâlea-Cascadă. Pe timpul verii, restricțiile cuprind perioada de întuneric, și anume orele 22:00 – 06:00. Șoferii trebuie să țină cont de faptul că traseul este unul periculos, cu multe curbe și viraje. Limita de viteză este de 40 km/h.

Dacă nu ai vizitat încă această parte a țării, ia-ți prietenii și familia și urcă până la 2000 metri pentru un peisaj de neuitat. Peisajul feeric de la înălțime o sa te facă mândru că ești român, ajutându-te să apreciezi mai mult țara în care te-ai născut.

Sursă foto: youtube.com, continental-forum-sibiu.continentalhotels.ro

București, 559 de ani. Primele fotografii făcute în București. Peisaje încărcate de istorie... Ro-Alert. Ce este și Cum funcționează alarmarea populației în caz de urgență...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x