Antena Căutare

Tronsonul de autostrada Cernavoda-Medgidia va fi gata pe 20 iulie

Cei care doresc sa mearga pana la mare doar pe autostrada, mai au de asteptat pana la sfarsitul lunii. Desi trebuia finalizat in urma cu trei zile, tronsonul Cernavoda-Medgidia va fi gata pe 20 iulie si se va circula doar pe un sens, in regim de drum national.

Intarzierea termenului de finalizare asumat de contructori si aprobat de vechea Guvernare nu pare sa-l deranjeze pe ministrul Transporturilor. Ovidiu Silaghi a avut doar cuvinte de lauda la adresa constructorilor. Mai ales ca, potrivit contractului, lucrarile pot fi finalizate in ianuarie anul viitor.

"Chiar putem sa ii multumim constructorului ca s-a straduit sa deschida pe un singur sens", a marturisit Silaghi.

Adica, incepand cu 20 iulie, se va putea circula pe cei 20,4 kilometri dintre Cernavoda si Medgidia pe o singura banda. Limita de viteza va fi de 80 de kilometri la ora. Pentru a fi gata, lucratorii muncesc la foc continuu.

Pe cei 20 de kilometri aflati in constructie inca mai sunt portiuni neasfaltate. In urma cu mai putin de o luna, aici se faceau inca sapatauri arheologice. Constructorii promit ca peste o saptamana se va turna primul strat de asfalt.

Incepand cu 14 iulie, se va inchide sectorul Medgidia-Constanta care, in prezent, face legatura intre tronsoane.

"Inainte de deschiderea din 20 iulie, va fi o perioada de maximum cinci zile cand accesul pe autostrada la Medgidia va fi inchis", a declarat Septimiu Buzasu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor.

Cernavoda-Medgidia si Medgidia-Constanta au costat, fiecare, peste 100 de milioane de euro. Autostrada Soarelui va fi gata, asa cum prevad normele, abia anul viitor.

Romanii fug de canicula. Litoralul, plin de turisti... Capitala, invadata de omizi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x