Antena Căutare

Tu știi de ce se ține post MIERCUREA și VINEREA? Cine ar trebui să postească? Răspunsul uluitor oferit de un preot înainte de Paște

Părintele Vasile Ioana a fost invitat la emisiunea „Dar și Har”, de la Antena 3, unde a vorbit, cu doar câteva zile înainte de a intra în Săptămâna Mare a Paștelui, despre post și semnificațiile sale.

Părintele Vasile Ioana a fost invitat la emisiunea „Dar și Har”, de la Antena 3, unde a vorbit, cu doar câteva zile înainte de a intra în Săptămâna Mare a Paștelui, despre post și semnificațiile sale.

„Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române are în acest sens o recomandare pentru cei care nu pot să țină post întreg. Sunt totuși 47 de zile, simți un pic de slăbiciune fizică și e bine că simți așa, nu-i mai dai corpului ce vrea el, îl mai liniștești puțin, dar pentru cei care au probleme de sănătate, pentru oamenii în vârstă, pentru cei care nu mai pot ține pentru o rațiune sau alta e bine să țină, pentru oamenii care nu pot să țină post, prima săptămână, ultima săptămână și miercurile și vinerile. Și s-a împământenit această tradiție ca cei neputincioși, care au probleme cu stomacul, cu fierea, cu ficatul, diferite probleme de sănătate. Postul este o bucurie. Nu poți ține postul din motive medicale, nu-l ține. Vasile cel Mare spune în canon: Bătrânii, copiii în creștere nu trebuie să țină post. El nu înțelege rațiunea. E mai mărișor. Îi creezi exercițiul abținerii”, a explicat părintele la Antena 3.

Cod galben de fenomene periculoase, avertisment meteo de ultimă oră! Județele afectate... Vremea din 31 martie. Prognoza meteo aduce temperaturi record...
Zodii care iubesc persoana greșită pe 3 aprilie 2023. Nativii care au probleme pe plan amoros
Inima poate știe ce vrea, dar uneori cealaltă persoană nu simte același lucru. Ultimul lucru...
Horoscopul zilei de 3 aprilie 2023. Racii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 aprilie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Coafuri din anii ’70 care sunt iar la modă. La ce tunsori s-au întors femeile din lumea întreagă
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x