- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Drobul de miel se numără printre preparatele tradiționale care nu lipsesc de pe masa de Paște, însă dacă te-ai plictisit de rețeta clasică îți propunem una mai ușoară și anume - drob de miel cu carne de pasăre.
Pentru a găti această rețetă ai nevoie de:
- 1,5 kilograme de măruntaie de miel (ficat, inimă, splină, plămâni)
- un kilogram de piep de pasăre
- șapte ouă
- 100, 150 ml ulei
- patru linguri de smântână
- două legături de ceapă verde
- o legătură de usturoi verde
- o legătură de mărar
- o legătură de pătrunjel
- condimente pentru drob
- sare
- prapur
Mod de preparare drob de miel cu carne de pasăre:
Pentru a prepara această rețetă trebuie să speli bine organele de miel, după care să le fierbi cu un praf de sare. Fierbe, de asemenea, și pieptul de pui, iar apoi așteaptă să se răcească. Apoi, toacă-le mărunt.
Între timp, însă, curăță și spală ceapa, usturoiul și mărarul. Toacă-le mărunt, iar apoi adaugă-le peste compoziția de carne.
Condimentează, adaugă ouăle crude, iar apoi amestecă bine până când se omogenizează compoziția.
Într-o formă așează prapurele, pune jumătate din compoziție, după care adaugă ouăle fierte. Adaugă restul compoziției și acoperă cu prapurele.
Introdu tava în cuptor pentru circa 30 de minute.
Poftă bună!
Credit foto: infoziare
Cum pregătești cei mai buni cartofi la cuptor! Ingredientul secret pe care e musai să-l adaugi pentru a-i face crocanți ...