Antena Căutare

UDMR propune revenirea indemnizatiei de crestere a copilului la 85% din media veniturilor

Vicepresedintele UDMR, Borbely Laszlo, a declarat ca Uniunea va propune in Parlament amendarea OUG 124/ 2011 privind asistenta sociala, astfel incat cuantumul indemnizatiei de crestere a copilului sa revina la nivelul de dinaintea aplicarii masurilor de austeritate bugetara, respectiv 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, pe o perioada de 2 ani.

"Primul amendament va fi revenirea la cuantumul indemnizatiei de crestere a copilului la nivelul celui de dinaintea introducerii masurilor de austeritate bugetara, adica 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, pe o perioada de 2 ani", a declarat Borbely, potrivit Mediafax.

In plus, UDMR va propune ca, in cazul nasterii gemelare sau succesive, in care perioada celor doua concedii de crestere a copilului se suprapun, cuantumul indemnizatiei pentru cel de-al doilea sau al treilea copil sa se majoreze cu 30%, dar nu mai putin de 1,2 ISR (indemnizatia sociala de referinta), si eliminarea dispozitiilor discriminatorii care stabilesc, in situatia actuala, ca familia nu beneficieaza de indemnizatie incepand cu cel de al patrulea copil.

Un alt amendament va propune ca indemnizatia de crestere a copilului, respectiv dreptul de a beneficia de indemnizatie, sa fie acordat pe o perioada de 3 ani, incepand cu cel de al patrulea copil.

Borbely a precizat ca UDMR doreste si introducerea posibilitatii ca parintele care nu a solicitat concediul de crestere a copilului sa beneficieze de o luna de concediu si indemnizatie intr-un termen extins, cuprins intre momentul nasterii copilului pana la implinirea varstei de 8 ani.

Un ultim amendament propus de UDMR va fi eliminarea restrictiei de angajare pe perioada concediului de ingrijire a copilului, respectiv introducerea posibilitatii de ocupare partiala concomitent cu deducerea proportionala a indemnizatiei de crestere a copilului.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

Sorin Blejnar, presedintele ANAF, revocat din functie si inlocuit cu Serban Pop... Presedintele Traian Basescu a promulgat legea privind confiscarea extinsa a averilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x