Ținută într-un cort, în frig! Ultimele cuvinte ale Andreei, răpusă de COVID la o săptămână după mama ei, sunt cutremurătoare - AUDIO

O mamă şi fiica ei de 22 de ani s-au stins de coronavirus la o săptămână una după alta. Amândouă au murit în acelaşi loc, la terapie intensivă, în Spitalul Judeţean din Argeş. Ultima înregistrare cu tânăra este dureroasă. Fata ar fost pusă să doarmă într-un cort, în frig.

Ținută într-un cort, în frig! Ultimele cuvinte ale Andreei, răpusă de COVID la o săptămână după mama ei, sunt cutremurătoare - AUDIO

„Când am ajuns cu ambulanţa, am stat pe aici până a venit o doamnă, mi-a luat temperatura. M-a întrebat una-alta. Iniţial, au vrut să mă bage în spital, şi nu a mai fost niciun loc şi apoi a zis că mă bagă într-un cort cu un nene şi-apoi m-au băgat singură.”

Pe 20 iulie, Andreea i s-a plâns unchiului său de modul în care se face triajul la Spitalul Judeţean Argeş, unitate medicală sufocată în ultima perioadă de pacienţi. Tânăra aştepta să i se facă testul de coronavirus.

„Nu ştiam ce se întâmplă sau care-i faza până m-am prins că e cineva care testează aici şi tot strigă persoane, dar acum cred că le-a luat şi le testează în altă parte că erau lângă cortul meu, dar nu mai sunt.”

Medicul de familie a convins-o să meargă să se testeze după ce mama ei a murit de coronavirus. Andreea era pregătită să rămână în spital. Unchiul ei spune că îşi luase şi haine de schimb într-un rucsac, dar s-a răzgândit când a fost pusă să doarmă pe o targă, jos, în cort.

Însărcinată în șapte luni, COVID-19 pozitivă, lăsată să moară! Medicii din Timișoara rup tăcerea: „Suntem oameni, nu gunoaie”

„A fost examinată, starea ei generală a fost foarte bună, s-a făcut testul noaptea, urmând ca rezultatul să fie dat a doua zi. Fata a refuzat internarea, a plecat cu un grup de prieteni acasă la Rucăr”, a declarat Gabriel Copciag- directorul medical al Spitalului de Urgență Piteşti.

A doua zi, Andreea a primit rezultatul la telefon. Era şi ea infectată. Medicul de familie i-a prescris un tratament și a îndemnat-o să se interneze. Andreea a stat acasă până sâmbăta.

„Cu Andreea s-a luat legătura în data de 23 iulie. Era acasă, avea o stare febrilă, dar se simţea bine, în data de 24, la fel, s-a luat legătura, a început să se simtă mai rău, s-a agravat”, a spus Ion Vorovenci, secretar general Consiliul Judetean Argeș.

Începe selecția la sânge a pacienților care primesc o șansă la viață, pe secțiile COVID. Medicii, pregătiți pentru cel mai negru scenariu: „S-a triplat”

Medicul de familie spune că ambulanţa a venit după opt ore pentru că tânăra nu avea dovada scrisă că este infectată. Andreea s-a stins la terapie intensivă, la Spitalul Judeţean. Același loc în care murise şi mama ei cu exact o săptămână în urmă.

Rudele spun că, în tot acest timp, Andreea a fost sunată o singură dată de DSP. Şi doar ca să îi ceară numărul de telefon al mamei.

Familie distrusă de COVID, în Pitești! Mamă și fiică, moarte la distanță de câteva zile: „Copilul lui a murit în timp ce el aștepta în curtea spitalului”

Citește și
Dana Roba, schimbată total de când a renunțat la luminile reflectoarelor. S-a căsătorit și are doi copii
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Omar Arnaout și logodnica lui, imagine romantică. Miruna este o tânără foarte frumoasă
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
colaj de imagini cu ionut cercel si petrica cercel
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Mai multe articole

Ministrul Sănătăţii a mers personal la Spitalul Judeţeam din Argeş pentru a verifica ce s-a întâmplat în acest caz: „În măsura în care am avut un vid legislativ, nu puteam face nimic de pe 3 până pe 21 n-am avut pârghiile să putem reţine către internare sau evaluare dacă acest pacient nu a dorit.”

După moartea Andreei a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Orașe europene de vizitat în sezonul rece. Alege destinația favorită de acum
Iarna poate fi sau nu anotimpul tău preferat. Se pare că există orașe europene pe care e...
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021. Leii au parte de emoții puternice. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021 spune că Leii au parte de emoții puternice și în...
Ultimele știri