Ținută într-un cort, în frig! Ultimele cuvinte ale Andreei, răpusă de COVID la o săptămână după mama ei, sunt cutremurătoare - AUDIO

O mamă şi fiica ei de 22 de ani s-au stins de coronavirus la o săptămână una după alta. Amândouă au murit în acelaşi loc, la terapie intensivă, în Spitalul Judeţean din Argeş. Ultima înregistrare cu tânăra este dureroasă. Fata ar fost pusă să doarmă într-un cort, în frig.

Ținută într-un cort, în frig! Ultimele cuvinte ale Andreei, răpusă de COVID la o săptămână după mama ei, sunt cutremurătoare - AUDIO

„Când am ajuns cu ambulanţa, am stat pe aici până a venit o doamnă, mi-a luat temperatura. M-a întrebat una-alta. Iniţial, au vrut să mă bage în spital, şi nu a mai fost niciun loc şi apoi a zis că mă bagă într-un cort cu un nene şi-apoi m-au băgat singură.”

Pe 20 iulie, Andreea i s-a plâns unchiului său de modul în care se face triajul la Spitalul Judeţean Argeş, unitate medicală sufocată în ultima perioadă de pacienţi. Tânăra aştepta să i se facă testul de coronavirus.

„Nu ştiam ce se întâmplă sau care-i faza până m-am prins că e cineva care testează aici şi tot strigă persoane, dar acum cred că le-a luat şi le testează în altă parte că erau lângă cortul meu, dar nu mai sunt.”

Medicul de familie a convins-o să meargă să se testeze după ce mama ei a murit de coronavirus. Andreea era pregătită să rămână în spital. Unchiul ei spune că îşi luase şi haine de schimb într-un rucsac, dar s-a răzgândit când a fost pusă să doarmă pe o targă, jos, în cort.

Însărcinată în șapte luni, COVID-19 pozitivă, lăsată să moară! Medicii din Timișoara rup tăcerea: „Suntem oameni, nu gunoaie”

„A fost examinată, starea ei generală a fost foarte bună, s-a făcut testul noaptea, urmând ca rezultatul să fie dat a doua zi. Fata a refuzat internarea, a plecat cu un grup de prieteni acasă la Rucăr”, a declarat Gabriel Copciag- directorul medical al Spitalului de Urgență Piteşti.

A doua zi, Andreea a primit rezultatul la telefon. Era şi ea infectată. Medicul de familie i-a prescris un tratament și a îndemnat-o să se interneze. Andreea a stat acasă până sâmbăta.

„Cu Andreea s-a luat legătura în data de 23 iulie. Era acasă, avea o stare febrilă, dar se simţea bine, în data de 24, la fel, s-a luat legătura, a început să se simtă mai rău, s-a agravat”, a spus Ion Vorovenci, secretar general Consiliul Judetean Argeș.

Începe selecția la sânge a pacienților care primesc o șansă la viață, pe secțiile COVID. Medicii, pregătiți pentru cel mai negru scenariu: „S-a triplat”

Medicul de familie spune că ambulanţa a venit după opt ore pentru că tânăra nu avea dovada scrisă că este infectată. Andreea s-a stins la terapie intensivă, la Spitalul Judeţean. Același loc în care murise şi mama ei cu exact o săptămână în urmă.

Rudele spun că, în tot acest timp, Andreea a fost sunată o singură dată de DSP. Şi doar ca să îi ceară numărul de telefon al mamei.

Familie distrusă de COVID, în Pitești! Mamă și fiică, moarte la distanță de câteva zile: „Copilul lui a murit în timp ce el aștepta în curtea spitalului”

Citește și
O mai recunoști? Cum arată acum Stana Izbașa, artista care făcea senzație alături de Nicu Paleru
O mai recunoști? Cum arată acum Stana Izbașa, artista care făcea senzație alături de Nicu Paleru
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Horoscop 26 septembrie 2021. Informațiile momentului pentru zodii
Horoscop 26 septembrie 2021. Informațiile momentului pentru zodii
Mai multe articole

Ministrul Sănătăţii a mers personal la Spitalul Judeţeam din Argeş pentru a verifica ce s-a întâmplat în acest caz: „În măsura în care am avut un vid legislativ, nu puteam face nimic de pe 3 până pe 21 n-am avut pârghiile să putem reţine către internare sau evaluare dacă acest pacient nu a dorit.”

După moartea Andreei a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Curățarea corectă a tenului. Cum să alegi produsul potrivit tipului tău de ten
Curățarea corectă a tenului ar trebui să se facă în fucție de nevoile pe care pielea...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021. Taurii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021 aduce multe schimbări în viața nativilor din zodiac....
Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Trei nativi vor fi puși la încercare pe parcursul zilei de astăzi. Trei zodii vor fi ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. Printre acestea se numără nativii din zodia Taurului, din zodia Racului și din zodia Scorpionului. Acești trei nativi vor fi nevoiți să învețe cum să-și depășească problemele cu grație și răbdare.
Catine.ro
Ultimele știri