Antena Căutare

Un bărbat a dus mai multe teancuri de bancnote arse în fața BNR. Reacția instituției când a văzut asta

Bărbatul s-a prezentat la unul dintre ghișee cu trei teancuri de bancnote arse, a câte 100 și 200 de lei fiecare. Cum a reacționat Banca Națională Română.

bancnote arse Galerie
Un bărbat a dus mai multe teancuri de bancnote arse în fața BNR. Reacția instituției când a văzut asta | Captură video Instagram

Teancurile de bani topiți a stârnit nu doar comentarii din partea instituției, dar și a numeroșilor internauți. Postarea a fost făcută chiar de către BNR, pe pagina sa de Instagram.

Citește și: Suma uriașă cu care se vinde bancnota de 10 lei din 2005, cu eroare de tipărire. Te îmbogățești dacă o ai acasă

Un bărbat a dus mai multe teancuri de bancnote arse în fața BNR. Reacția instituției când a văzut asta

În postarea de pe rețeaua socială, reprezentanţii BNR au explicat care sunt condiţiile pentru ca banii uzaţi sau deterioraţi pot fi schimbaţi.

Potrivit BNR, pentru a putea fi schimbate, bancnotele trebuie să aibă seria şi numărul şi să nu le lipsească mai mult de 40% din suprafaţă.

Românii care deţin astfel de bancnote, şi care întrunesc condiţiile de mai sus, se pot adresa sucursalelor BNR. Lista completă a agenţiilor şi sucursalelor regionale BNR poate fi consultată pe site-ul oficial al instituţiei, notează Știridiaspora.ro.

Citește și: Cu cât se vinde moneda de 100 de lei din anul 1992, cu chipul lui Mihai Viteazul. Dacă o aveți acasă, vă veți îmbogăți!

"Știți deja că înlocuim la ghișeele sucursalelor noastre bancnotele uzate sau deteriorate, dar v-ați întrebat până acum ce se întâmplă cu cele arse?

Zilele trecute, am primit solicitarea de a înlocui chiar un teanc de bancnote arse.

În acest caz specific, operațiunea de preschimbare a putut fi realizată, întrucât bancnotele îndeplineau criteriile pe care vi le-am detaliat într-un videoclip anterior, mai exact:

- prezentau elementele de identificare (seria și numărul);

- chiar dacă erau arse, nu le lipsea mai mult de 40% din suprafață", se arată în postarea de pe Instagram.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce legătură există între rostirea rugăciunii Tatăl Nostru și sănătate. Dezvăluiririle cunoscutului medic Vlad Ciurea... Pățania unor români care au ales să-și petreacă concediul pe litoralul românesc. Ce li s-a întâmplat când au ajuns la ca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x