Antena Căutare

Caz fără precedent! Un fost elev din Olt și-a dat în judecată școala la care a învățat! Instituția, obligată să-i plătească daune morale de 20.000 de lei

Un tânăr student la Drept a fost mutat disciplinar la o altă unitate de învățământ, în timp ce era în liceu și a decis să dea în judecată instituția. Acum, însă, el a câștigat procesul intentat școlii. 

Un tânăr student la Drept a fost mutat disciplinar la o altă unitate de învățământ, în timp ce era în liceu și a decis să dea în judecată instituția. Acum, însă, el a câștigat procesul intentat școlii.

Andrei Ionuț Cocîrlău este acum student la Drept. Înainte, însă, el a învățat la Liceul Teoretic ”Tudor Vladimirescu din Drăgănești-Olt, unitate pe care a acționat-o în judecată, după ce a fost mutat disciplinar la o altă unitate.

Citește și: Scandal la o școală din București! Un elev și-a fugărit colegul cu un briceag și a fost lovit de o mașină (VIDEO)

Tribunalul Olt i-a dat câștig de cauză și a dispus anularea deciziei școlii privind mutarea disciplinară. De asemenea, potrivit deciziei publicate pe site-ul oficial al tribunalului, Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti-Olt trebuie să-i achite lui Andrei Ionuţ Cocîrlău suma de 2.231 lei, daune materiale, şi suma de 20.000 lei, daune morale.
Problemele tânărului au apărut după ce acesta a solicitat, alături de alți colegi, în scris, Primăriei Drăgăneşti-Olt, decontarea abonamentului de transport în comun. Acesta era, la acea dată, elev al Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti-Olt, iar demersul i-a atras reproşuri din partea dirigintelui şi conducerii şcolii, băiatul susţinând chiar că ar fi fost bătut.

Citește și: Profesoara care a făcut amor cu un elev de 14 ani, dată pe mâna polițiștilor de un apropiat. Cine a descoperit fotografiile compromițătoare

Mai mult de atât, elevul s-a declarat nemulţumit de constatările unei comisii venite de la inspectoratul școlar şi minister să verifice situaţia reclamată. Ca urmare, el a mers în instanță. În acest dosar au devenit pârâţi 61 de persoane şi instituţii, printre care directorul şi directorul adjunct al Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti-Olt, unde elevul învăţa, dirigintele şi profesorul de matematică, inspectorul şcolar general şi alţi inspectori, Ministerul Educaţiei şi un auditor al ministerului, dar şi mai mulţi elevi ai liceului, foşti colegi ai tânărului.

Decizia pronunţată de Tribunalul Olt nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Industria de apărare românească va fabrica o nouă armă de asalt... O româncă și doi copii au pierit într-un accident rutier produs în Franța! Soțul femeii, în stare gravă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x