Antena Căutare

UPDATE! Patru medici au condamnat la moarte o adolescenta care suferea de meningoencefalita acuta

O mama acuza un intreg sistem. Un lant de erori medicale i-a distrus viata fiicei ei, de 15 ani. Adolescenta este in coma profunda, dupa ce a trecut prin mainile a mai multi medici de la patru spitale diferite. Niciunul nu i-a pus la timp diagnosticul corect, meningoencefalita acuta. Au crezut ca sufera de o criza de fiere, desi fata avea dureri cumplite de cap si era sensibila la lumina. Au trimis-o acasa, cu un ceai de menta, si apoi au plimbat-o intre spitale fara sa-i faca la timp analizele esentiale

De noua zile, Talida este in coma profunda. Nu mai simte, nu mai vede si nu mai aude nimic. Un aparat respira pentru ea. Pe creier are leziuni mari de cativa centimetri. Leziuni pe care primul medic care a consultat-o pe adolescenta le-a confundat. cu o migrena. Dar durerile nu au cedat nici cu algocalmin, nici cu ceai de menta.

In aceeasi zi, fata a ajuns la spitalul din Marghita. Al doilea medic, alt diagnostic: indigestie. Pentru a doua oara, Talida a fost trimisa acasa cu un tratament gresit. Pe care organismul ei l-a respins violent.

A treia oara, Talida a ajuns din nou la spitalul din Marghita. Medicii au inceput sa se apropie de adevar. Au suspectat-o de meningita si au trimis-o la Spitalul de boli infectioase din Oradea.

Dupa o saptamana, medicii de aici au trimis-o, in sfarsit, la un examen cu tomograful. Diagnosticul, meningo-encefalita acuta multi-focala. Dupa alte 7 zile, Talida a fost programata si la un RMN. Pe care nu a mai apucat sa-l faca.

In coma profunda, Talida a ajuns la cel de-al patrulea spital. Unde verdictul medicilor a condamnat-o la moarte.

Colegiul Medicilor va stabili daca medicul este vinovat sau nu de malpraxis. Mama Talidei este hotarata sa depuna plangere, atunci cand totul va lua sfarsit.

Descinderi la Sintesti, in cautarea unor indivizii care ar fi pagubit statul cu peste 11 milioane de lei... Iasi: Mai multe neveste ale unor romi retinuti au facut show in fata sediului Politiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x