- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Potrivit datelor Johns Hopkins University, peste 3,25 de milioane de oameni au contractat noul coronavirus şi peste 233.439 au murit la nivel global.
Peste o treime dintre toate cazurile de coronavirus sunt în Statele Unite, unde numărul persoanelor infectate a depăşit 1 milion la începutul acestei săptămâni.
În 187 de ţări şi teritorii au fost adoptate măsuri de distanţare socială pentru a limita răspândirea pandemiei.
Nu există vaccinuri sau medicamente antivirale specifice pentru Covid-19, dar cercetători din întreaga lume încearcă să găsească rapid un tratament eficace. Oficialii din sectorul medical american afirmă că dezvoltarea unui vaccin va dura cel puţin 12-18 luni.
Ce este oxidul nitric?
Oxidul nitric este un gaz incolor, fără gust, cu efect de scurtă durată, care dilată vasele de sânge în plămâni, atunci când este inhalat. Este folosit frecvent ca primă linie de tratament pentru bebeluşii prematuri privaţi de oxigen.
Gazul este format din o parte azot şi o parte oxigen, cele mai comune gaze din atmosferă.
În 1998, farmacologul Louis Ignarro a obţinut premiul Noel pentru descoperirea oxidului nitric ca moleculă semnalizatoare în sistemul cardiovasculat. Ulterior, oxidul nitric a fost aprobat în 1999 de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite, iar medicii l-au folosit drept compus pentru o gamă largă de afecţiuni medicale.
În anii ’90, oxidul nitric a jucat un rol major în dezvoltarea medicamentului pentru disfuncţia erectilă Viagra, pentru că ingredientul principal al pilulei albastre, sildenafil, amplifică efectul de relaxare al oxidului nitric şi sporeşte fluxul sanguin.
Cum funcţionează?
Stuart Harris, medic curent la Massachusetts General Hospital, a declarat pentru CNBC că patru studii sunt în desfăşurare pentru a analiza dacă oxidul nitric inhalant poate fi folosit pentru a trata coronavirusul.
Harris a spus că în fiecare dintre aceste studii spitalul urmăreşte câteva rezultate diferite, respectiv menţinerea în viaţă a persoanelor aflate la terapie intensivă, prevenirea intubării bolnavilor şi protejarea de îmbolnăvire a personalului medical.
Datele preliminare au sugerat că oxidul nitric poate avea efectul de a distruge coronavirusul, a anunţat Massachusetts General Hospital într-un comunicat. Acest lucru se datorează similarităţilor genomice dintre Covid-19 şi coronavirusurile care au provocat emidemiile SARS şi MERS.
Studiile efectuate înb timpul epidemiei SARS din 2004 şi 2005 au demonstrat că oxidul nitric a fost eficace în distrugerea virusului.
Desigur, eficacitatea oxidului nitric în tratarea noului cornavirus nu a fost studiată în trecut.
FDA discută cu compania de biotehnologie Gilead pentru aprobarea medicamentului remdesivir pentru pacienţii bolnavi de Covid-19, după ce rezultatele preliminare ale unui studiu clinic au arătat îmbunătăţirea stării de sănătate a pacienţilor.
Dar, deocamdată, nu există tratamente aprobate pentru noul coronavirus.
Întrebat dacă crede că studiile referitoare la oxidul nitric ar putea conduce la un tratament eficace pentru cornavirusl, Harris a replicat:
Separat, cercetătorii au oprit săptămâna trecută un studiu care testa medicamentul pentru malarie clorochină, ca posibil tratament pentru Covid-19.
Medicamentul a atras atenţia la nivel internaţional după ce două studii de mică amploare publicare luna trecută în Franţa au arătat că infecţia cu coronavirus s-a vindecat mai repede la pacienţii trataţi cu clorochină, faţă de un grup de control.
Cercetătorii au renunţat însă la studii din cauza riscului de deces, avertizând opinia publică ar trebui să îl privească cu scepticism.
Preşedintele american Donald trump afirmase că clorochina ar putea „schimba jocul” în lupta cu coronavirusul.
Sursa : news.ro
Mai mulți români din județul Olt, ieșiți pe stradă de 1 Mai, au primit o amendă record. Suma e uriașă!... Școlile ar putea rămâne închise şi în septembrie. Ministrul Educației vrea ca toți elevii să poată urma cursurile online...