Antena Căutare

Un nou caz de malpraxis. Medic si clinica dati in judecata

Parintii unui copil de doi ani si jumatate au dat in judecata medicii care au supravegheat sarcina, dar si clinica in care s-au facut analizele. Parintii acuza faptul ca, desi au facut analizele cerute, nimeni nu a descoperit ca fatul suferea de o grava malformatie si ca au descoperit asta abia la nastere.

Rares are doi ani si jumatate si n-a mers si nici nu va merge vreodata.

Copilul a venit pe lume cu coloana rupta, maduva spinarii iesita in afara, cu piciorusele la 90 de grade fata de trunchi, luxatii de sold si fara nervi de la brau in jos.

"Am cerut sa vad daca i se misca piciorusele si mi-au zis ca se misca, dar nu mi-au aratat in 4D, desi toate ecografiile, 5 la numar, au fost facute in 3D-4D cu morfologie fetala, dupa varsta de 5 luni", spune mama copilului.

Medicii incriminati de parinti nu vor sa comenteze. Aceasta malformatie se poate vedea din luna a IV-a sau a V-a de sarcina.

Colegiul Medicilor Bucuresti a recunoscut ca medicul a gresit si l-a pedepsit cu o mustrare si un curs:"Prin decizia nr. 1008/2009, pronuntata in dosarul nr. 421/2009, s-a constatat efectuarea cu superficialitate de catre parat a ecografiilor, astfel incat, din aceasta cauza, acesta nu a vizualizat malformatiile care afectau fatul. Prin aceeasi decizie, Comisia de Disciplina l-a sanctionat pe parat cu mustrare si obligarea la efectuarea unui curs de ecografie de 1 luna".

Si medicul si clinica au fost dati in judecata. Clinica nu a vrut sa faca, oficial niciun comentariu si s-au limitat sa spuna ca este vorba de un malpraxis medicul acuzat fiind doar colaborator. Primul termen al procesului va avea loc maine.

Elevii romani, din ce in ce mai slab pregatiti. Romania ocupa locul 49 din 65 de tari la testele Pisa... Calatorii isi vor deconta personal biletele. Ministerul Transporturilor vrea sa evite folosirea ilegala a tichetelor red...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x