Antena Căutare

Un nou caz de variola maimuței a fost depistat în România. Câte cazuri au fost înregistrate până acum la noi în țară

Ministerul Sănătăţii a anunțat că în România a fost înregistrat al șaselea caz de variola maimuței.

Colaj cu Alexandru Rafila și persoană infectată cu variola maimuței
În România au fost înregistrate 6 cazuri de variola maimuței | Hepta

Până în prezent, în România au fost înregistrate 6 cazuri de variola maimuței. Ministerul Sănătății a anunțat cine este a șasea persoană depistată cu variola maimuței.

Citește și: Ce spune medicul Virgil Musta despre variola maimuței: „Nu avem de ce să ne temem”. Ce sfaturi ne dă specialistul

Ministerul Sănătății a anunțat că a fost depistat al șaselea caz de variola maimuței în România

„Este vorba de un bărbat de 40 de ani. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din Bucureşti, iar investigaţiile de laborator au confirmat astăzi că pacientul este infectat cu variola maimuţei”, a transmis Ministerul Sănătăţii, potrivit news.ro.

Acestă persoană se află în izolare, iar Ministerul Sănătății a anunțat că a fost declanşată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacţilor direcţi.

Alexandru Rafila, sfaturi pentru români, după apariția cazurilor de variola maimuței în România: „Este vorba de un comportament la risc”

Ministrul Sănătății a vorbit despre cazurile de vaiola maimuței de la noi din țară. Alexandu Rafila a declarat că în această perioadă trebuie să avem un „comportament de risc”.

Alexandru Rafia a explicat că variola maimuței este contagioasă în contextul contactului apropiat cu o persoană infectată. În condițiile în care 3 cazuri de variola maimuței au fost semnalate în România, Alexandru Rafila le-a recomandat românilor să evite relațiile întâmplătoare, cu persoane necunoscute.

În același timp, Alexandru Rafila i-a sfătuit pe românii care constată că au de-a face cu „o persoană care prezintă leziuni” să se adreseze unui servicicu de boli infecțioase.

„Este vorba de un comportament la risc, comportamentul la risc poate fi deopotrivă înregistrat și la bărbați, și la femei. Problema este legată de un contact apropiat cu o persoană infectată. Lucrul acesta se poate întâmpla oricui dacă nu își ia niște măsuri de precauție și recomandarea este, cel puțin din punctul de vedere al relațiilor intime, să se evite relațiile întâmplătoare, cu persoane necunoscute și dacă există o expunere cu o persoană care prezintă leziuni, atunci este bine să se adreseze unui servicicu de boli infecțioase”, a spus Alexandru Rafila, potrivit obsevatornews.ro.

Citește și: Alexandru Rafila a dezvăluit ce se va întâmpla în cazului unui nou val de COVID-19: „Eu am evitat să fiu tranșant”

Întrebat dacă există o legătură între cazurile de variola maimuței depistate până acum în România, ministrul Sănătății a afirmat că nu vrea să facă astfel de speculații.

Citește și: Cum îți dai seama dacă erupția de pe pielea copilului e varicelă sau variola maimuței. Cum se manifestă monkeypox la cei mici

„Nu avem niciun fel de informație în acest sens. Există anchete epidemiologice în desfășurare, dar pentru că aceste anchete se bazează pe declarațiile persoanelor infectate, viteza lor de finalizare câteodată nu e foarte mare. (...) Este dreptul fiecărei persoane în privința vieții personale, atâta timp cât acest lucru nu pune în pericol sănătatea altora”, a spus Rafila.

Citește și: Cazurile descoperite de variola maimuţei ar putea fi doar ”vârful aisbergului”. Anunțul de ultimă oră venit de la OMS

La începutul lunii iunie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat că în România vor ajunge mai multe doze de vaccin împotriva variolei maimuței.

Rezultate extrageri Loto 23 iunie 2022. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc P... Motivul pentru care salvamarii n-au sărit în apă la timp să o ajute pe Anita Alvarez, înotătoarea care a leșinat în bazi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x