Antena Căutare

Un polițist din Baia Mare ajută vârstnicii să își completeze declarațiile pe proprie răspundere! „M-a marcat când am văzut un bătrânel care se uita speriat după un echipaj de poliție” - VIDEO

Un poliţist local din Baia Mare, Vlad Popan, bate la pas străzile din oraş ca să îi ajute pe cei vârstnici să-şi completeze declaraţiile pe proprie răspundere, după ce iese din turele de serviciu, sau chiar în timpul programului, când nu este solicitat să intervină pe teren.

„În partea de sus trebuie să notaţi numele, prenumele, data naşterii.​ O să vin periodic în zonă şi dacă mă vedeţi, opriţi-mă şi cu tot dragul o să vă mai ajut”, le spune polițistul oamenilor în vârstă.

„Din păcate mai am un singur bunic şi când văd o persoană mai bătrână mă gândesc la bunicii mei”, a explicat polițistul.

Tânărul polițist vine de două zile în sprijinul bătrânilor, în acest fel. A ajutat zeci de vârstnici, după ce a conştientizat cât de greu le este multora dintre ei să se descurce fără pic de sprijin. Mai ales că unii completează declaraţia de mână.

Citește și: „Vi s-a dat puterea să vă bateţi joc de oameni?”. Doi soți, amendați cu 4.000 de lei, deși aveau declarații, în Aiud! Reacția Poliției - FOTO

„A circulat în urmă cu puţin timp un clip care m-a marcat, un bătrânel cu câteva cumpărături se uita speriat după un echipaj de poliție, nu știa dacă să meargă să nu meargă, să mai aştepte, mi-am dat seama că persoanele mai în vârstă chiar au o problemă şi trebuie ajutate să înţeleagă că poliţia e în stradă pentru ei”, a mai spus polițistul.

Poliţistul oferă şi consultanţă online, pe pagina sa de Facebook celor care au nevoie. O iniţiativă ce îi încurajează şi pe colegii săi să se alăture campaniei demarate de el.

Citește și: „De ce dai în mine?”. Un tânăr, bătut de un polițist, în București! I-a dat pumni în față! Atenție, imagini ce vă pot afecta emoțional! VIDEO

„Probabil nici unul dintre noi nu ne-am gândit că acasă, pe stradă, la ţară sunt oameni simpli care habar nu au de aceste declaraţii”, a spus Dorin Coste, director general Direcţia Generală de Acţiune Civică.

Vă reamintim, potrivit ordonanţei militare, vârstnicii pot să se deplaseze pentru a face cumpărături doar în intervalul 11:00 – 13:00.

“Pregătiţi-vă că plecaţi până la urmă!” Reacția românilor strânși pe aeroportul din Cluj când au aflat că sunt lăsați să... „Niciodată nu aș renunța, știind că un copil e flămând și o mamă nu are ce îi da puiuțului!”. Un preot a ieșit din izola...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x