Antena Căutare

„Nu puteam să suflu, nu aveam aer! Nu reușeam să mă mişc! Alții ca mine au murit”. Un român vindecat de COVID-19 în Spania, mărturie înfiorătoare. „M-au aplaudat când am ieșit de la ATI” - VIDEO

Un român care s-a vindecat de COVID-19 în Spania este recunoscător că încă mai trăieşte. Trei săptămâni s-a luptat cu virusul care l-a secătuit de puteri. Bărbatul a făcut dezvăluiri înfiorătoare. 

„Nu puteam să suflu, nu aveam aer! Nu reușeam să mă mişc! Alții ca mine au murit”. Un român vindecat de COVID-19 în Spania, mărturie înfiorătoare. „M-au aplaudat când am ieșit de la ATI” - VIDEO Galerie
„Nu puteam să suflu, nu aveam aer! Nu reușeam să mă mişc! Alții ca mine au murit”. Un român vindecat de COVID-19 în Spania, mărturie înfiorătoare. „M-au aplaudat când am ieșit de la ATI” - VIDEO

Spania a devenit a doua ţară care a trecut pragul de 10.000 de morţi, după Italia. Aproape o mie de decese au fost înregistrate numai în ultimele 24 de ore.

O rază de speranţă vine de la un român care a fost externat ieri dupa-amiază, după ce a dus o luptă grea cu noul virus. Coşmarul lui a început pe 26 februarie. Daniel a mers la spital de trei ori. Primul diagnostic a fost gastroenterită. O săptămână mai târziu, românul a devenit primul pacient cu coronavirus din regiunea Galicia.

„Eram inconştient, nu puteam să suflu, nu aveam aer. Aveam temperatură mare. Nu mâncam. Nu puteam să mă mişc. Îmi amintesc foarte puţine lucruri. Trebuia doar să ridic mâna, să le fac semn să intre, să mă schimbe sau să îmi pună un aparat”, a spus românul Daniel Aldea, stabilit în Spania.

Vindecarea sa a fost un miracol, dar şi o victorie pentru personalul medical al spitalului din Vigo. A fost scos de la terapie intensivă după aproape trei saptamani, iar recuperarea sa a fost aplaudată de medici şi asistente.

„Am fost primul care a ieşit pentru că au mai fost şi au murit. Nu au rezistat. Când eşti la reanimare corpul tău nu mai depinde de tine, depinzi de aparate”, a mai spus Daniel Aldea.

Românii prinşi în Italia şi Spania caută disperaţi soluţii să se întoarcă acasă. Mulţi dintre ei au rămas pe drumuri după ce şi-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei.

„Eşti bun cât lucrezi, apoi nu te mai ia nimeni în seamă. Eu am bagajele făcute. Sunt epuizată. Nu sunt epuizată de muncă, sunt epuizată de stres. Vreau să merg acasă şi atât”, a spus o româncă stabilită la Roma.

Între timp, zona roşie s-a extins de la cinci ţări la 12. Au fost adăugate Austria, Belgia, Elveţia, Marea Britanie, Olanda, Statele Unite ale Americii şi Turcia. China nu mai este considerată zonă roşie.

În Italia, cea mai afectată ţară de pandemie, bilanțul zilnic al mortilor este însă în scădere. O lecție de organizare vine de la un spital din Napoli, unde niciun cadru medical nu a fost infectat, iar forţele de ordine înarmate se asigură că regulile sunt respectate.

„Este foarte, foarte important să separăm coridoarele, să ne organizăm modul în care ne îmbrăcăm, modul în care asistentele intră în camere, cum pun masca”, a spus Roberto Parrella, directorul spitalului.

În schimb, bilanţul din Marea Britanie, unde măsurile de distanţare socială au fost luate prea târziu, creşte de la o zi la alta. Aproape 3.000 de pacienţi din Regat au fost ucişi de virusul din China, până acum.

Britanicii au reuşit să construiască un spital cu 4.000 de locuri destinate bolnavilor de coronavirus în mai puţin de două săptămâni.

În Statele Unite ale Americii, oraşul care nu doarme niciodată pare pustiu. Numai în New York sunt peste 90 de mii de cazuri confirmate şi peste 2.000 de decese. Printre cele mai tinere victime se numără un bebeluş de numai o lună şi jumătate.

Între timp, 3.000 de marinari sunt blocaţi la bordul unui portavion american, carantinat într-un port din insula Guam de aproape o săptămână. Mâine, oamenii ar urma să fie transferaţi în spitale şi hoteluri.

„A murit mama, suntem în doliu! De unde să plătim banii ăștia? E normal așa ceva?”. Scandal în București, după ce au fos... „La această dată va fi declarat învins COVID-19 în România! Vom avea peste 2.600 de morți!”. Bogdan Micu, omul din spate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x