Antena Căutare

Un șofer a fost amendat de Poliția Română pentru ca nu a mers cu mașina pe partea plină de gropi a drumului: "Agentul a acţionat corect"

Un şofer din Timişoara a trecut printr-o situaţia strigătoare la cer, după ce a fost amendat de poliţişti pentru că a mers pe bandă a doua a drumului, la ieşirea din Timişoara către Lugoj, deoarece prima bandă era în lucru, plină de gropi şi semnalizata ca atare.

Un şofer din Timişoara a trecut printr-o situaţia strigătoare la cer, după ce a fost amendat de poliţişti pentru că a mers pe bandă a doua a drumului, la ieşirea din Timişoara către Lugoj, deoarece prima bandă era în lucru, plină de gropi şi semnalizata ca atare.

„M-au oprit aproape de indicatorul cu Timişoara, la ieşire spre Lugoj, vineri seara, pe la 23.30. Mi-au cerut să trag pe dreapta, agenţii s-au prezentat şi au trecut la verificarea maşinii. Au controlat actele, rotile, au verificat dacă sunt omologate pentru că am jante de 19, au constatat că totul era în ordine.

Apoi m-au pus să suflu în etilotest, iar aparatul a indicat aloolemie zero. În cele din urmă, mi-au spus că nu aveam voie să circul pe bandă a doua, cea de lângă axul drumului, iar eu le-am explicat că pe prima bandă se execută lucrări şi sunt multe gropi, aşa că am ales să merg pe cea de-a doua, în condiţiile în care drumul era liber, fiind o oră mai înaintată.

Un șofer a fost amendat de Poliția Română pentru ca nu a mers cu mașina pe partea plină de gropi a drumului: "Agentul a acţionat corect"

M-am trezit că mi-au întocmit proces verbal de contravenţie pentru că citez <a condus auto marca BMW cu nr de înmatriculare TM 66… circulând pe banda de lângă axul drumului de la km 552 + 500 m până la km 551 fără a folosi banda din dreapta care era liberă", a povestit Şerban Ion, pentru opiniatimisoarei.ro.

Amendă primită de şofer a fost de 870 de lei + 6 puncte de penalizare la permis.

Potrivit Codului Rutier, Art.41. (1) „Vehiculele şi animalele, atunci când circulă pe drumurile publice pe care le este permis accesul, trebuie conduse pe partea din dreapta a drumului public, în sensul de circulaţie, cât mai aproape de marginea părţii carosabile, cu respectarea semnificaţiei semnalizării rutiere şi a regulilor de circulaţie".

Pozele şi sectorul de drum prezentante sunt din altă zonă decât cea în care a fost amendat conducătorul auto, acesta a circulat vreme îndelungată pe bandă a doua cu 50 km/h, ceilalţi participanţi la trafic fiind obligaţi să îl depăşească pe prima bandă. Nu a ţinut cont nici de avertismentele echipajului de poliţie pentru a trece conform legii pe prima bandă. Agentul de poliţie a acţionat corect legal şi l-a sancţionat pe şoferul contravenient„, transmit pentru opiniatimisoarei.ro reprezentanţii Serviciului Rutier Timiş.

Papa Francisc, 5 ani de pontificat. De ce este învinuit Jorge Mario Bergoglio... Bucureștenii vor putea călători în curând cu 80 de tramvaie suspendate! Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x