Căutare Live

Unii șoferi susțin că au trecut granița din Italia în România fără ca nimeni să-i întrebe nimic: "Chiar m-am mirat"

După ce românii din Italia au luat cu asalt granița de la Nădlac pentru a intra în România, mai mulți șoferi de TIR și autocar au povestit că nimeni nu i-a întrebat nimic, nici de unde vin și nici ce fac în țară. Marți seara, pe 10 martie, cozile de la vamă se întindeau pe zeci de kilometri.

Cozi la Nădlac, la granita României

Captură foto

Șoferii care transportă marfă pe ruta România-Italia ar fi lăsați să circule nestingheriți la graniță. Mai mulți conducători auto de TIR și autocare, ce transportă zilnic marfă sau persoane din Peninsulă în țara noastră susțin că nu au fost verificați și nici întrebați ce trasee au.

„Autorităţile văd că nu ne întreabă nimeni de unde venim, ce facem…Soţia mă întreabă acasă cum e, că mai facem şi Italia, am mai fost şi în Italia de când e cu asta, dar nu ne întreabă nimeni nimic”, spune unul dintre șoferi, potrivit Mediafax.

Citește și: ALERTĂ! Noi cazuri de coronavirus în România! Numărul pacienților cu Covid-19 a ajuns la 36!

Potrivit sursei citate, un altul a avut surpriza să constate că nu există nici măcar metode de prevenție ale polițiștilor, care au atins actele șoferului fără să poartă mănuși de protecție.

„Chiar m-am mirat, că mi-au luat buletinul cu mâna goală şi mi l-au dat tot la fel, cu mâna goală poliţistul de aici. Acuma mă gândeam să-mi dau cu spirt aşa pe mâini, măcar”, a spus un alt şofer profesionist.

Citește și: Cozi uriașe la Vama Nădlac. Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia: ”Românii vor să moară în țara lor!”

40.000 de români plecați în Italia au intrat în țară în ultimele săptămâni

Aproape două milioane de români trăiesc în Italia, iar acum, după ce România a suspendat zborile din și către această țară, oamenii au găsit alte metode pentru a ajunge acasă.

Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia, tocmai a spus în cadrul unei emisiuni, că sunt 500.000 de români în Italia care lucrau la negru și acum vor acasă, în România, ”să moară în țara lor”.

36 de cazuri de coronavirus în România

Noi cazuri de coronavirus a fost depistate, miercuri, în România. Numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 a ajuns la 36.

Al 36-lea caz de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre un bărbat din București, de 56 ani, care a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie 2020.

Măsuri fără precedent în lupta cu coronavirusul. Parcurile din mai multe orașe din țară au fost dezinfectate de urgență... Gorj: Anchetă a Gărzii de Mediu după ce zeci de tone de deşeuri au fost descoperite într-o carieră a Complexului Energet...
Ce înseamnă ora 11:11 în numerologie. Semnificații și curiozități
Dacă vrei să afli ce înseamnă ora 11:11 în numerologie, trebuie să știi că astrele au un...
Horoscopul zilei de 5 octombrie 2022. Gemenii trebuie să trăiască fără regrete. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 octombrie 2022 spune că Gemenii sunt genul de persoane care nu se uită...
Parteneri
Pui cu sos de ardei portughez, perfect pentru un prânz în familie
Catine.ro
Ultimele știri
x