Antena Căutare

Cum va arăta școala după coronavirus. Ce măsuri ar trebui să respecte elevii dacă se vor întoarce în bănci după 15 mai 

Elevii din România s-ar putea întoarce la școală din 15 mai, în cazul în care autoritățile vor decide ridicarea restricțiilor, însă vor fi impuse anumite reguli stricte, ce vor trebui respectate atât de copii, cât și de profesori. 

Cum va arăta școala după coronavirus. Ce măsuri ar trebui să respecte elevii dacă se vor întoarce în bănci după 15 mai 
Cum va arăta școala după coronavirus. Ce măsuri ar trebui să respecte elevii dacă se vor întoarce în bănci după 15 mai

În cazul în care elevii se vor întoarce la școală după 15 mai, aceștia vor fi nevoiți să respecte măsurile de distanțare socială, astfel că repartizarea la clasă s-ar putea face gradual: ”să vedem dacă vor veni la clasă întâi elevii din anii terminali și apoi ceilalți”, a declarat Marina Manea, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Școlar București.

Potrivit acesteia, autoritățile ar urma să găsească soluții pentru ca elevii să fie protejați și, de asemenea, să respecte măsurile de distanțare socială.

“Așteptăm să vedem cum se va realiza reintroducerea elevilor în spațiul școlar pentru a ne gândi ulterior la măsurile necesare de protecție”, a declarat Marina Manea, potrivit Digi24.

De asemenea, și Alexandru Rafila, președinte al Societății Române de Microbiologie este de părere că numărul elevilor de la clase trebuie să fie limitat.

"Cred că și în școli se poate utiliza toată ziua. Concomitent în școală să fie mai puțini elevi decât în mod normal. În școlile publice unde sunt peste 30 de copii trebuie găsită o soluție încât numărul copiilor să fie limitat. Și obligația cadrelor școlare va fi de promovare a măsurilor de igienă personală. Să fie apă și săpun. Cred că trebuie început secvențial cu reîntoarcerea la școală. Și să începem încet, încet să aducem mai multe categorii în școală", a spus Alexandru Rafila.

Anul școlar nu va fi înghețat, potrivit ministrului Educației

Monica Anisie, ministrul Educației, spune că nu va fi înghețat anul școlar și se caută în continuare soluții pentru elevii aflați în an terminal.

“Privim cu încredere că în curând vom relua cursurile și că vom putea susține aceste examene naționale. Nu voi lua nicio decizie în sensul în care să existe vreo posibilitate de a fi prejudiciați în vreun fel elevii sau studenții”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie,în această seară la un post de televiziune.

Redeschiderea școlilor, decisă de Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență

”Așa cum am spus de la început, nu se îngheață anul școlar și vom găsi soluții ca activitatea să fie reluată. Sunt și state care până la acest moment încă nu au luat decizii. Seprăm ca în curând aceste decizii să se poată și implementa pentru că tot ceea ce vom prezenta noi public va trebui să privim în corelație cu ce se întâmplă în contextul pandemiei,” a mai spus Anisie.

Stocul din cămară: alimentele cu adevărat esențiale în caz de criză majoră sau penurie... Perioada de suspendare a competiţiilor atletice din România, prelungită până în 15 iunie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x