Antena Căutare

UPDATE! Casele de Asigurari de Sanatate, inchise pana luni

Activitatea Caselor de Asigurari de Sanatate din tara a fost suspendata pana luni, 17 ianuarie. Masura a fost dispusa, miercuri, de catre presedintele CNAS, Lucian Duta, pentru remedierea unor probleme aparute la Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI).



"Cauza acestei situatii nu se datoreaza nici CNAS, nici partenerilor cu care s-a construit sistemul. Defectiunea este la nivel structural si a fost comunicata firmei- mama din SUA in cursul noptii. Am primit o solutie pe care o vom testa", a precizat presedintele CNAS, citat de Mediafax.

La nivelul Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti sunt 50.000 de persoane care ar trebui sa-si plateasca obligatiile la sanatate in aceasta perioada, respectiv 600 de persoane pe zi.

"Avem cinci ghisee. Aceste persoane ar mai avea doua alternative de plata respectiv prin virament sau la CEC, dar ei refuza metodele alternative", a mai precizat Lucian Duta.

Miercuri la pranz, presedintele CNAS a decis sa emita un ordin de suspendare a activitatii Caselor de Asigurari de Sanatate din tara. Masura este valabila pana pe 17 ianuarie.



antena3.ro
Galati: Statuia lui Mihai Eminescu a fost vandalizata... Dambovita: Doi inspectori de la Finante, stropiti cu acid sulfuric de un patron...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x