Antena Căutare

UPDATE! Greva la mina Lonea: Negocierile dintre ortaci si CNH au esuat

Ortacii de la mina Lonea din Hunedoara sunt nemultumiti ca reprezentantii Companiei Huilei nu si-au respectat intelegerile scrise si au declansat luni o greva de protest.

UPDATE! Negocierile dintre mineri si conducerea Companiei Nationale a Huilei (CNH) au esuat. Aproximativ 800 de mineri protesteaza si la aceasta ora in curtea CNH din Petrosani. Ortacii spun ca nu vor renunta la protest si cer Ministrului Economiei sa vina in Valea Jiului.


Un grup de mineri nu a intrat luni, schimbul I in subteran si ii asteapta pe cei din schimbul II pentru a-i convinge sa nu intre in mina si sa plece la sediul Companiei Nationale a Huilei din Petrosani.

"Aproximativ 50 dintre cei 300 de mineri care trebuiau sa mearga schimbul I stau in sala de pontaj, nu au intrat in mina pentru ca nu le sunt respectate drepturile", a declarat Tiberiu Cozma, citat de Mediafax.

La inceputul acestui an, minerii au cazut de acord cu Ministerul Economiei asupra unor modificari in contractul de munca privind sporul de pericol. Grila de salarizare ar fi trebuit actualizata ceea ce ar fi presupus o crestere a salariilor cu circa 10 la suta.

Foto: Intact Images

VIDEO! Culturile de grau, compromise... Nati Meir, condamnat la sapte ani si jumatate de inchisoare pentru coruptie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x