Orice persoană poate obține o independență financiară dacă își dorește cu adevărat acest lucru. Da, lucrurile pot fi ceva mai dificile la început, pentru cineva care nu știe ce înseamnă acest lucru, însă instrumentele ce ne sunt puse la dispoziție, în prezent și de care ne putem folosi sunt cu miile.
Așadar, tot ce ai de făcut pentru a nu te mai plânge de salariul prea mic de la serviciul actual, de timpul care nu mai este suficient pentru a te bucura de cei dragi sau de concediul pe care îl tot amâni, este să începi chiar acum, să faci acești pași.
Economisește și distribuie banii diferit
Atunci când ne referim la economisire, nu ne referim la a sta pe întuneric în casă sau la a nu porni căldura. Economisirea este practic, un concept cu totul diferit de ceea ce noi credem că este, și anume, acel raport făcut între venituri și cheltuieli.
De cele mai multe ori, atunci când primim venitul lunar, nu ne facem un calcul între ceea ce ne este cu adevărat necesar și acele cheltuieli care ne-ar putea schimba complet, viitorul.
Extrem de multe persoane nu își împart veniturile în așa fel,, încât o parte dintre acestea să se îndrept înspre economii pentru diferite situații neprevăzute sau pentru investiții.
Nu contează cât de mică sau mare este suma, atât timp cât nu o cheltuiești, este un prim pas spre un viitor mai bun pentru tine.
Cheltuie mai puțin decât câștigi
Dacă îți vei face o analiză a cheltuielilor lunare, vei observa că multe dintre acestea nu sunt imperios necesare sau chiar te poți trezi că mai ai nevoie de bani în plus, pentru a reuși să faci față perioadei până la următorul salariu.
Acest lucru, se întâmplă în mare parte, pentru că, obișnuim să nu ținem socoteala cheltuielilor, chiar și atunci când vorbim de sume mici.
Din acest punct de vedere, o împărțire a bugetului tău inițial, te va ajuta să nu mai ajungi în această situație, să știi exact care este suma pe care o poți cheltui într-o anumită direcție dar și să planifici o mică parte din ea, pentru investiții.
Investește minim 10% din venituri, lunar
Un procent de 10% din venitul tău actual este foarte puțin, și cu siguranță nu ți-ar dezechilibra bugetul. Totuși, este o sumă ce poate face o mare diferență pentru tine, în timp.
Este perfect pentru început, cât să îți formezi acest obicei, să începi cu o sumă mai mică, având în vedere că nu știi prea multe despre investiții.
Nu uita, ca înainte să începi să investești în orice fel de piață, să te informezi în prealabil. Alege, pentru început piețe ușor de înțeles în care poți investi chiar și fără să ai ani de experiență în spate. Spre exemplu, pe ProfitPoint.ro, găsești diferite informații și cursuri despre piețe precum Forex sau piața Crypto, în care poți investi, chiar dacă ești începător.
Creează-ți un plan de investiții
La fel ca în orice activitate, ai nevoie de un plan, în special cât ești la început. Cât vei investi, unde, în ce anume, care este obiectivul tău și pe ce termen? Toate aceste lucruri te vor ajuta să înțelegi foarte bine cum funcționează fiecare investiție și, în timp, să iei cele mai bune decizii.
Aici, nu uita să ții cont și de puterea compunerii, adică acele tipuri de investiții ce îți oferă dobânzi compuse, ce te vor ajuta să îți multiplici banii, în timp, extrem de mult.
ANPC, amenda uriașă pentru un cunoscut supermarket. Au fost găsite fructe şi legume mucegăite, ustensile de bucătărie ne... Fundația Mereu Aproape și RURIS au susținut 20.000 de elevi de la școli din toate regiunile țării cu ghiozdane complet ...