Antena Căutare

Elevii au intrat în vacanța de Paște. Cât va dura pauza de la cursuri până la urmă, după mai multe modificări

Elevii au intrat în vacanța de primăvară pe 2 aprilie. Perioada în care tinerii vor avea o pauză de la cursuri va fi diferită în funcție de clasa în care se află.

Fetiță purtând o mască dprotecție și o bluză albe
Cât durează până la urmă vacanța de Paște | Shutterstock

Sorin Cîmpeanu a schimbat recent structura anului școlar, prin ordin de ministru, iar vacanța de Paște a fost prelungită pentru elevii care nu se află în an terminal. Inițial ministrul a anunțat că toți elevii vor sta acasă de pe 2 aprilie până pe 4 mai, însă nemulțumirile celor din anii terminali l-au determinat pe Sorin Cîmpeanu să reflecte din nou asupra măsurii de prelungire a vacanței, cu scopul de a reduce mobilitatea în pandemia de coronavirus.

Într-un final, ministrul Educației a anunțat că structura anului școlar se schimbă doar pentru cei care nu sunt în clasele a VIII-a sau a XII-a / a XIII-a.

Cât durează vacanța de Paște pentru elevii din anii temrinali

Așadar, clasele terminale au vacanţă în perioada 2 aprilie - 11 aprilie, pentru Sărbătorile Pascale Catolice, şi în perioada 30 aprilie - 9 mai, pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe.

Citește și: Prognoza meteo până pe 3 mai. Cum va fi vremea de Paște

În perioada 12 aprilie - 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate cursurile.

Cât durează vacanța de Paște pentru elevii care nu sunt în ani terminali

În același timp, ceilalți elevi vor avea parte de o vacanță de o lună în intervalul 2 aprilie - 4 mai 2021.

Decizia prelungirii vacanței a fost luată de autorități cu scopul de a reduce răspândirea coronavirusului, potrivit news.ro

Citește și: Calendar BAC 2021. Cum se desfășoară examenul maturității pentru absolvenții de liceu

Paștele catolic pică anul acesta pe 4 aprilie, iar cel ortodox pe 3 mai 2021.

Cum s-a modificat structura anului școlar 2020-2021

Structura anului școlar a suferit modificări. Semestrul al doilea va fi redus cu o săptămână, iar evaluările de la clasele primare au fost reprogramate pentru finalul lunii mai.

Examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională nu au suferit modificări.

„Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut, respectiv 22 – 25 iunie pentru probele scrise ale examenului de Evaluare Națională și 28 iunie – 1 iulie pentru probele scrise ale examenului de Bacalaureat. La examenul de Bacalaureat, probele de competențe vor fi echivalate conform unor proceduri elaborate de către Ministerul Educației. Se vor susține competențele digitale pentru promoțiile anterioare.

Citește și: Raed Arafat, despre Paștele din 2021. Ce se întâmplă în România, în perioada sărbătorilor pascale

Semestrul al doilea va fi redus cu o săptămână pentru toate clasele, cu excepția claselor terminale, la care nu avem niciun fel de reducere, niciun fel de modificare. Este vorba de clasa pregătitoare, clasele I-VII, și clasele IX-XI, acestea urmând a finaliza semestrul II în data de 25 iunie, spre deosebire de 18 iunie, cum era planificat.

Citește și: Calendar Evaluarea Națională 2021. Cum se desfășoară examenul pentru absolvenții de gimnaziu

Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și pretestările PISA rămân programate cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate. Evaluarea națională pentru elevii de clasa a II-a se reprogramează din perioada 20-23 aprilie pentru perioada 25-28 mai”, sunt câteva dintre precizările ministrului Sorin Cîmpeanu, ca urmare a modificării structurii anului școlar.

Utilizatorii de smartphone sunt vizați de Google mai mult decât de Apple. Ce date colectează sistemele de operare... Scumpirea cartelelor de metrou este posibilă din iunie. Ce măsuri iau oficialii Metrorex pentru reducerea pagubelor din ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x