Căutare Live

Uită de injecție! Vaccinul românesc antiCOVID-19, dezvoltat la Timișoara, va fi administrat intranazal

Vaccinul românesc antiCOVID-19 nu se va administra prin injecție. Dezvoltatorii au anunțat că decizia a fost luată analizând „felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman”.

Uită de injecție! Vaccinul românesc antiCOVID-19, dezvoltat la Timișoara, va fi administrat intranazal

Profimedia

Centrul OncoGen a obținut o finanțare în valoare de 3,5 milioane de lei. Echipa de la Timișoara a câştigat competiţia deschisă de Ministerul Educaţiei si Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împortriva virsului COVID-19.

„La OncoGen susţinem dezvoltarea cercetării medicale şi creşterea competitivităţii României. Avem încredere în cercetătorii români şi în capacitatea lor de a schimba România în bine.

În acest sens, am semnat un acord de colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Citește și:

„Îmi oferea 30 de milioane să spun că soțul a murit de coronavirus” Familia „decesului 1.027”, mituită de autorități?! Acuzații halucinante la Botoșani

Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producţia de vaccinuri în ţara noastră, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen.

Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanţial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producţiei de vaccinuri”, a transmis Virgil Păunescu, directorul centrul OncoGen din Timişoara.

Cu ajutorul banilor câștigați, centrul își va putea continua cercetările pentru dezvoltarea vaccinului împotriva COVID-19.

Citește și:

Cum se va manifesta al doilea val de COVID-19 în România? Medicul Adrian Marinescu, veștile pe care le așteptam: „Ar trebui să se întâmple următoarea situaţie”

Echipa de la Timișoara vine cu o informație inedită. Vaccinul lor se va administra intranazal - sub formă de spray sau picături - , după cum a explicat chiar Virgil Păunescu.

„Fie sub formă de picături, sau prin pulverizare. Administrarea unui vaccin se poate face: fie prin injecţie, fie intranazal, fie prin piele (skin patch). Noi am ales această metodă, intranazală, luând în considerare felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman.”

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Bulgaria a decis redeschiderea barurilor, localurilor, concertelor și evenimentelor începând de luni. Noul ordin exclud...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri