Antena Căutare

Uită de injecție! Vaccinul românesc antiCOVID-19, dezvoltat la Timișoara, va fi administrat intranazal

Vaccinul românesc antiCOVID-19 nu se va administra prin injecție. Dezvoltatorii au anunțat că decizia a fost luată analizând „felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman”.

Uită de injecție! Vaccinul românesc antiCOVID-19, dezvoltat la Timișoara, va fi administrat intranazal

Profimedia

Centrul OncoGen a obținut o finanțare în valoare de 3,5 milioane de lei. Echipa de la Timișoara a câştigat competiţia deschisă de Ministerul Educaţiei si Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împortriva virsului COVID-19.

„La OncoGen susţinem dezvoltarea cercetării medicale şi creşterea competitivităţii României. Avem încredere în cercetătorii români şi în capacitatea lor de a schimba România în bine.

În acest sens, am semnat un acord de colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Citește și:

„Îmi oferea 30 de milioane să spun că soțul a murit de coronavirus” Familia „decesului 1.027”, mituită de autorități?! Acuzații halucinante la Botoșani

Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producţia de vaccinuri în ţara noastră, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen.

Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanţial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producţiei de vaccinuri”, a transmis Virgil Păunescu, directorul centrul OncoGen din Timişoara.

Cu ajutorul banilor câștigați, centrul își va putea continua cercetările pentru dezvoltarea vaccinului împotriva COVID-19.

Citește și:

Cum se va manifesta al doilea val de COVID-19 în România? Medicul Adrian Marinescu, veștile pe care le așteptam: „Ar trebui să se întâmple următoarea situaţie”

Echipa de la Timișoara vine cu o informație inedită. Vaccinul lor se va administra intranazal - sub formă de spray sau picături - , după cum a explicat chiar Virgil Păunescu.

„Fie sub formă de picături, sau prin pulverizare. Administrarea unui vaccin se poate face: fie prin injecţie, fie intranazal, fie prin piele (skin patch). Noi am ales această metodă, intranazală, luând în considerare felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman.”

Ultimă oră. Primele imagini cu accidentul din Capitală, unde două tramvaie s-au ciocnit. Nouă persoane au fost rănite... Răsturnare de situație în cazul tinerei găsită moartă într-un cămin studențesc din Timișoara. Studenta de 24 de ani era ...
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au...
Horoscopul zilei de 24 martie 2023. Taurii sunt sfătuiți să fie liberi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 martie 2023 spune că Taurii sunt încurajați de către astre să se...
Parteneri
Ratatouille la cuptor. Rețetă franțuzească de ghiveci din legume
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x